bannerPos

Bliv klogere på udviklingen i konjunkturer

Cheføkonom hos Agrocuras Jens Schjerning fortæller om konjunkturer generelt og kommer ind på retemarkedet, jordpriser og valutaforholdene i sit indlæg til infomøderne.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
11-01-2020 15:16
Vækker ord som konjunkturer, investering og råvaremarkeder interesse, er der god grund til at møde op på et af Agrocuras infomøder i løbet af de næste par måneder.

Agrocura afholder i løbet af februar og marts infomøder, der giver aktuel viden om udviklingen i konjunkturer samt udviklingen på råvare- og investeringsmarkeder. Derudover gives input til redskaber, der kan bruges i optimeringen og risikostyringen af egen virksomhed.

Første møde afholdes på Holmegaard Gods på Midtsjælland den 25. februar, og efter yderligere fem møder afsluttes runden hos fondsmæglerselskabet Agrocura selv i Aabenraa den 17. marts.

Tilmeldingsfristen er seneste tre hverdage før hvert møde.

Danmark er foregangsland for akvakultur

Danmark er foregangsland i akvakultur. Det mener tidligere landmand og biolog Mette Cristine Schou Frandsen - ny formand for Verdens Bedste Fødevarer.

Her er de mest dyrkede afgrøder i 2020

Vårbyg er den afgrøde, som flest danske landmænd har søgt om landbrugsstøtte til i år, viser en opgørelse fra Landbrugsstyrelsen, der oplyser, at korn udgør seks af de ti mest dyrkede afgrøder i Danmark.

Økologi skal på skoleskemaet på landbrugssskole

I samarbejde med Økologisk Landsforening forbereder Nordjyllands Landbrugsskole et undervisningsforløb i økologi.

Salget af dansk frugt og grønt stiger med raketfart i 2020

Forbrugerne vælger langt flere danske grøntsager og bær i 2020, sammenlignet med sidste år. En fremragende sæson og større fokus på danske leverandører har været med til at øge salget af danske varer

Mogens Jensen åbner NutriFair 2021

Det bliver fødevareminister Mogens Jensen, der åbner 2021-udgaven af NutriFair-messen.

- Få styr på høstkapaciteten nu

Planlægning er nøglen til en god høst, påminder Velas.

Slagtesvinenoteringen holder niveau

Noteringen for slagtesvin bliver ikke ændret til den kommende uge, og vil derfor fortsat være på 10,50 kroner, oplyser Danish Crown.

Dansk kartoffelproduktion er truet

Dispensation til brugen af Reglone handler om meget mere end landbruget

- Kommuner, har I styr på spildevandsudledningerne?

- Jeg håber virkelig, at kommunerne har styr på forholdene omkring spildevandsudledningerne, så vi ikke får samme tilstande, som der hersker i Øresund, lyder det fra formanden for Djursland Landboforening, Hans Gæmelke, som netop har sendt et åbent brev til Nord- og Syddjurs Kommune.

Nu kæmper bankerne om landbrugskunder

Banker begynder at se potentialet i landbruget, og det giver bedre betingelser for landbrugskunderne, lyder det fra Jakob Hvalkoff, Sagro.
Side 1 af 1874 (37462 artikler)Prev1234567187218731874Next