bannerPos

Bliv klogere på udviklingen i konjunkturer

Cheføkonom hos Agrocuras Jens Schjerning fortæller om konjunkturer generelt og kommer ind på retemarkedet, jordpriser og valutaforholdene i sit indlæg til infomøderne.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
11-01-2020 15:16
Vækker ord som konjunkturer, investering og råvaremarkeder interesse, er der god grund til at møde op på et af Agrocuras infomøder i løbet af de næste par måneder.

Agrocura afholder i løbet af februar og marts infomøder, der giver aktuel viden om udviklingen i konjunkturer samt udviklingen på råvare- og investeringsmarkeder. Derudover gives input til redskaber, der kan bruges i optimeringen og risikostyringen af egen virksomhed.

Første møde afholdes på Holmegaard Gods på Midtsjælland den 25. februar, og efter yderligere fem møder afsluttes runden hos fondsmæglerselskabet Agrocura selv i Aabenraa den 17. marts.

Tilmeldingsfristen er seneste tre hverdage før hvert møde.

Stor efterspørgsel på planteprotein

Den nystartede virksomhed Organic Plant Protein forventer at kunne aftage dansk avlede økologiske hestebønner og markærter til produktion af planteprotein allerede i 2021. Økologiske landmænd søges.

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).

Tvivl om Kinas intentioner

Fase 1 i en ny handelsaftale mellem USA og Kina indebærer, at Kina skal fordoble deres import af amerikanske afgrøder i forhold til, hvad der blev importeret inden handelskrige brød ud for nu godt to år siden. Men der hersker tvivl om, hvorvidt Kina vil leve op til aftalen.

Hvorfor dykker rapsprisen

Rapsprisen har i denne uge taget et stort ryk ned. Ikke fordi det ser godt ud for situationen med rapsfrø i Europa. Derimod skyldes prisfaldet en prissvag palmeolie og svaghedstegn i den konkurrerende sojaolie. Selvom rapsen kan falde yderligere i pris, er nedturen dog næppe langvarig.
Side 1 af 1747 (34926 artikler)Prev1234567174517461747Next