Tørke rammer kvæg-formen

Tørken har betydet alternative diæter til flere kvægbesætninger. Det rammer formen på dyrene og antallet af tilmeldte kvæg til Aulum Dyrskue. Til gengæld kommer der flere heste i år, mens arrangørerne også regner med flere gæster end de seneste år.

Med blot 64 kvæg i kataloget til Aulum Dyrskue lider den ellers opadgående tilmeldingskurve et alvorligt knæk. Sidste år kunne man mønstre hele 104 drøvtyggere. Vejret har dog haft afgørende indflydelse på tilmeldingerne, fortæller dyrskuets koordinator, Louise Møller.

- Man kan godt mærke, at vejret ikke har været godt for landmændene i år, og når jeg spørger folk, hvorfor de ikke har meldt dyr til, har jeg mange gange fået svaret, at det er på grund af tørken. Køerne har simpelthen ikke fået det foder, de får på et normalt år, og mange står derfor ikke helt så skarpt, som de plejer. Og når formen ikke er helt i top, er det ikke alle, der har lyst til at lægge det store arbejde i at tage dem med på dyrskue, fortæller koordinatoren.

Flere heste, børn og gæster

Til gengæld er der fremgang i tilmeldingerne til både heste-udstillingen og børnedyrskuet.

77 heste er klar til at stille op – sidste år var der 70 – mens børnedyrskuet ser ud til at få besøg af omkring 25 unge udstillere.

- Generelt er vi positive over antallet af tilmeldinger, som viser, at der fortsat er stor opbakning til dyrskue i Aulum, siger Louise Møller, der melder om et dyrskue uden de helt store nye tiltag.

- Bestyrelsen bag skuet, går meget op i, at det er et traditionelt dyrskue, hvor dyrene er i hovedsædet. Der er selvfølgelig også blevet plads til kræmmere og den slags i år, men det drejer sig primært om dyrene, fortæller hun.

Og mens køerne ikke møder helt så talstærkt op i år, håber Louise Møller til gengæld på, at antallet af gæster får et nøk op i forhold til de seneste år.

- De sidste par år har vi været uheldige og virkelig haft dårligt vejr. I år krydser vi fingre for, at det bliver bedre. Derfor tror vi også på, at der kommer omkring 6.000 forbi dyrskuet, lyder spådommen fra koordinatoren, der sidste år kunne se cirka 4.500 gæster lægge vejen forbi dyrskuepladsen.

Traditionen tro bliver der varmet op til lørdagens dyrskue med træf for veteranbiler og motorcykler torsdag klokken 18 og traktortræk fredag klokken 17.

 

Læs også