Dyrskue med stort fokus på faglighed

Det Østjyske Dyrskue i Horsens har fokus på nyheder og begivenheder for den professionelle landmand

Dyrskuet i Horsens lægger vægt på, at der skal være høj faglighed samt nyheder, begivenheder og indslag af interesse for den professionelle landmand.

- Det er vigtigt, at vi har noget at byde på for den moderne og aktive landmand på dyrskuet, det er vi meget bevidste om, siger Peter Søgård Mortensen.
Han er formand for Foreningen Land & By ØSTjylland, der står bag Det Østjyske Dyrskue, som i år finder sted på Dyrskuepladsen i Horsens den 15. og 16. juni.
- Landbrugets Stand har aktiviteter af interesse for familier, men det er også her, at landmændene kan hente faglige nyheder og få ny viden om, hvad der rører sig. Det gælder inden for miljøområdet, vandplaner, fosforregler og meget andet. På standen kan landmændene mødes og udveksle erfaringer.
Peter Søgård Mortensen fremhæver ligeledes dyrskuefrokosten fredag middag som et sted, hvor landmændene mødes og drøfter aktuelle forhold inden for erhvervet. I år er det Bent Claudi Lassen, tidligere formand for Danske Slagterier, der holder årets dyrskuetale.

 

Professionelle kvægfolk

Det Østjyske Dyrskue er kendt for en stor og flot udstilling af malkekvæg, og det vil også være tilfældet i år.
- Vi har mange professionelle mælkeproducenter i området, som hvert år bakker op om dyrskuet og kommer og fremviser deres topdyr. Her kan man virkelig se, hvad nutidens professionelle malkekvægproducenter formår, siger skuets koordinator, Jørgen Skov Nielsen, der selv er kvægdommer og kommenterer kvægudstillingerne.

- Der er altid stor interesse, når dyrene bedømmes og de bedste besætningsgrupper og enkelt-individer kåres. Der bedømmes på både udseende og egenskaber, og det gælder inden for både Holstein, RDM og Jersey.

Jørgen Skov Nielsen fremhæver ligeledes kødkvæget, hvor udstillerne også møder talstærkt op.
I skrivende stund er tilmeldingsfristen ikke udløbet, men arrangørerne forventer en udstilling på niveau med sidste år, hvor der var udstillet ca. 110 malkekvæg, 130 kødkvæg, 70 heste og 30 får og geder.

 

Stor maskinudstilling

Skuet i Horsens har som de foregående år en stor standudstilling, som er en meget vigtig del af dyrskuet.

- På trods af strukturudviklingen inden for maskinhandlerbranchen kan vi igen mønstre en stor udstilling, hvor en række af områdets store maskinhandlere er til stede med nyheder, påpeger Jørgen Skov Nielsen.
- Der vil både være de helt store traktorer og maskiner, men også en stor udstilling inden for plæneklippere og forskellige andet tilbehør til landbruget. Samtidig vil udstillingen omfatte en lang række serviceydelser af interesse for landbruget.
I år har Danish Crown efter nogle års pause igen meldt sin ankomst.
Peter Søgård Mortensen har sammen med bestyrelse, udstillere og andre frivillige netop haft arbejdsweekend, for at gøre pladsen klar til det store ryk-ind den 15. og 16. juni.

Læs også