Klar parat til dyrskue-start

I slutningen af maj begynder årets første udendørs dyrskuer i det nord-, midt- og vestjyske. Traditionen tro lyder startskuddet i Fjerritslev og på Gl. Estrup den 26. maj. Herefter følger syv dyrskuer, inden Aulum lukker sæsonen den 11. august.

Forberedelserne til årets dyrskuer er i fuld gang. Et af stederne er i Thisted hvor Dyrskuet Thy-Mors, løber af staben lørdag den 9. juni. Et skue som tegner til at få mindst lige så stor tilslutning som tidligere år.
Koordinator for dyrskuet, Susanne Thomsen, fortæller, at antallet af erhvervsudstillere er intakt og på nuværende tidspunkt er der kun få ledige pladser tilbage. 
Tilmeldingstallet for kvæg, heste og smådyr forventes også at nå niveauet for sidste år. Der er tilmeldingsfrist for dyr den 7. maj. Efter Mors-Thy Familielandbrugs opløsning ved årsskiftet, er det i år første gang, LandboThy står som ene arrangører af Dyrskuet. 
- Heldigvis har mange af de gamle medlemmer fra Mors-Thy Familielandbrug meldt sig som hjælpere igen i år. Det er vi rigtig glade for. Med så stort et arrangement er det guld værd med erfarne hjælpere, fortæller Dyrskuets formand Kim Jørgensen.
Omkring 7.000 mennesker plejer at gæste skuet.

Herning melder klar

Også I Herning bliver der mere og mere run med årets forberedelser til Landsskuet den 5.-7.juli.
Den daglige leder af Landsskuet, Mads Fjordside, er på nuværende tidspunkt mere end tilfreds.
- Vi har i min tid aldrig tidligere haft så mange udstillere på plads i så god tid. Både Landsskuepladsen og Hal Q er stort set udsolgt, og vi har kun enkelte stande tilbage. Det vidner om en stærk opbakning til Landsskuet og lyst til at udstille både maskiner og dyr, siger Mads Fjordside.

Flere heste på Landsskuet

Hvor mange dyr, der udstilles på Landsskuet, vides ikke endnu, da tilmeldingen af dyr kun lige er åben. Heste til bedømmelse skal være tilmeldt senest den 7. maj, men Mads Fjordside venter, at der kommer op til 200 heste mere end normalt, da Landsskuet fra i år også danner ramme om Dansk Rideforbunds landsdelsmesterskaber.
Får og geder har tilmeldingsfrist til 14. maj, mens kød- og malkekvæg har frem til den 28. maj. Mælkeproducenter skal dog tilmelde besætningsnumre senest den 18. maj. 
- Udstillerne af malkekvæg kan se frem til spændende finaler, hvor vi i samarbejde med en af vores sponsorer, Premier Is, igen i år har pengepræmier til både Danmarks Smukkeste Malkeko, bedste kvie og vinderne af en malkekonkurrence, siger Mads Fjordside.

Dyrskuer i det nord-, midt- og vestjyske
26. maj        Fjerritslev Dyrskue
26.- og 27. maj    Gl. Estrup  Landbrugsmesse
2. juni        Lemvig Dyrskue
9. juni        Dyrskuet Thy-Mors
16. juni        Løgstør Dyrskue
16. juni        Midt West Farmshow
22.- og 23 juni    Hjørring Dyrskue
5.- til 7. juli    Landsskuet
28. juli        Hobro Dyrskue
11. august    Aulum Dyrskue

Læs også