Fødevaretopmøde om bæredygtighed
Verdens fødevaresektor skal være bæredygtig, og det skal et internationalt fødevaretopmøde i København bidrage til. Mødet hedder »World Food Summit – Better Food for More People« og foregår i København på torsdag og fredag den 29. og 30. august med deltagelse af ministre, meningsdannere og madproducenter.
- Vi ved fra forskere, at miljøaftrykket af fødevareproduktionen vil stige med mellem 50 og 90 procent frem mod 2050 på grund af befolkningstilvækst og indkomststigninger, medmindre fødevareproduktionen og forbruget bliver mere bæredygtig. Det problem skal vi tage alvorligt, understreger fødevareminister Mogens Jensen, som er vært ved mødet.
- Hvis vi for alvor skal lette vores klimaaftryk på kloden, kræver det, at vi træffer nogle svære valg og beslutter, hvad og hvordan vi skal producere og forbruge fødevarer i fremtiden. Verdens landbrug og fødevareproduktion skal være klimavenlig. Vi er nødt til at handle, siger Mogens Jensen.
Formålet med mødet er at regeringer, fødevareproducenter og andre fødevareaktører til at identificere de indsatser, der kan bringe kloden nærmere FN’s bæredygtighedsmål.