bannerPos

Fødevaretopmøde om bæredygtighed

Redaktionen

24-08-2019 15:48

Verdens fødevaresektor skal være bæredygtig, og det skal et internationalt fødevaretopmøde i København bidrage til. Mødet hedder »World Food Summit – Better Food for More People« og foregår i København på torsdag og fredag den 29. og 30. august med deltagelse af ministre, meningsdannere og madproducenter.

- Vi ved fra forskere, at miljøaftrykket af fødevareproduktionen vil stige med mellem 50 og 90 procent frem mod 2050 på grund af befolkningstilvækst og indkomststigninger, medmindre fødevareproduktionen og forbruget bliver mere bæredygtig. Det problem skal vi tage alvorligt, understreger fødevareminister Mogens Jensen, som er vært ved mødet.

- Hvis vi for alvor skal lette vores klimaaftryk på kloden, kræver det, at vi træffer nogle svære valg og beslutter, hvad og hvordan vi skal producere og forbruge fødevarer i fremtiden. Verdens landbrug og fødevareproduktion skal være klimavenlig. Vi er nødt til at handle, siger Mogens Jensen.

Formålet med mødet er at regeringer, fødevareproducenter og andre fødevareaktører til at identificere de indsatser, der kan bringe kloden nærmere FN’s bæredygtighedsmål.

Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer i Hannover

John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt til den kommende Agritechnica-udstilling i november. Danske Samson får sølv for en NPK-sensor.

Afventende stemning på svinemarkeder

Den fornyede fremgang i eksporten af svinekød til Kina har skabt en afventende stemning på de europæiske markeder, lyder det fra Danish Crown. I denne uge er noteringen uændret.

Godt høst-år målt på beredskabet

Høsten 2018 var en rekordhøst, hvis man tæller antal mejetærsker- og markbrande. Høsten 2019 er også en rekordhøst – dog på en meget mere positiv måde. Danske landmænd har generelt haft et godt udbytte og af god kvalitet for de fleste afgrøder landet over.

Vestjyllands Andel køber op i grovvarefirma

Vestjyllands Andel overtager 75 procent af aktiemajoriteten i grovvareselskabet Adival.

L&F: Der skal flere penge til jordfordeling

Den pulje, som forligspartierne bag tørkepakken er blevet enige om at afsætte til jordfordeling, er en start, men for lille, mener formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Bred kreds af partier er enige om grøn jordfordelingsaftale

En bred politisk aftale mellem regeringen og aftaleparterne bag tørkepakken bliver startskuddet til en grøn multifunktionel jordfordeling. 150 mio. kroner er afsat til, at op til 6.800 hektar landbrugsjord ud fra lokale interesser kan blive omfordelt i lokale multifunktionelle projekter, der for eksempel både understøtter vandmiljø, klima, friluftsliv og drikkevandsbeskyttelse.
Side 1 af 1636 (32717 artikler)Prev1234567163416351636Next