bannerPos

Formand og præsident så på klimaprojekter

Danmarks Naturfredningsforenings præsident Marie Gjerding Reumert (billedet) og L&F-formand Martin Merrild var forleden på rundtur i det midt- og vestjyske. Foto: Sagro

Redaktionen

27-06-2019 16:55

Der var en klar fornemmelse af, at afstanden mellem Danmarks Naturfredningsforening (DN) og landbruget er blevet mindre, da DN’s præsident Marie Gjerding Reumert og L&F-formand Martin Merrild mandag var på rundtur i det vestjyske.

Besøget startede i Tim, hvor tre lodsejere med jord ned til Tim Å ønsker at gå ind i en jordfordeling, så de kan afsætte arealer, der har mere naturmæssig end landbrugsmæssig værdi.

De har derfor henvendt sig til Holstebro-Struer Landboforening og Sagro for at få hjælp til at få en proces i gang.

- Det er spændende, at ønsket kommer fra landmændene lokalt. Det er dog noget, der skal håndteres i en større sammenhæng, og vi må håbe, at velviljen i den netop overståede valgkamp ikke kun var valgløfter, siger politisk chef i Sagro, Niels Kristian Fruergaard, og tilføjede:

- Og så var det positivt at mærke den forståelse, som DN giver udtryk for, for de har en vigtig stemme i debatten og kan være med til at sikre folkelig opbakning bag de midler, der skal til for at få en god multifunktionel jordfordeling.

Delegationen af landbrugs- og DN-repræsentanter besøgte også klimaprojektet omkring Storåen og Jørn Lund Jensen, Høstrup, der har arealer ned til Karup Å.

Om aftenen tog Martin Merrild og hans hustru Ulla imod næsten 200 gæster, der så på de naturtiltag, familien har sat i værk på gården.

 

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland

En misforståelse at landbruget stadig fører krig mod kvælstof

- Jeg er lidt skuffet over, at landbrugets organisationer og øvrige aktører ikke stiller sig mere skeptisk overfor det gavnlige i at vedblive med at føre krig imod kvælstof (N), skriver Jørn Rasmussen. – Miljøministeriet bør anmeldes for at krænke proportionalitetsprincippet, mener han.
Side 1 af 1612 (32224 artikler)Prev1234567161016111612Next