Miljøminister inviteres til workshop med landmænd

De politiske forhandlinger, om hvordan landbruget skal blive mere klimavenligt, er lige om hjørnet.

I den anledning har Tænketanken Frej i samarbejde med DLG inviteret Miljøminister Lea Wermelin (S) til workshop med 25 ambitiøse landmænd.

Workshoppens formål er at starte dialogen om, hvordan man på tværs af hvedemark og folketingssal kan samarbejde om at nå i mål med de store ambitioner om at fremme den danske biodiversitet.

Tænketanken Frej har allerede i foråret sørget for at sende 38 innovative idéer fra landmænd direkte ind til alle de relevante politikere på Christiansborg.

Naturen skal fremtidssikres

De første 38 forslag havde fokus på klima, men da klimaforslagene ikke må ses isoleret fra de andre bæredygtighedsudfordringer, udskiftes dét fokus med et, ifølge Frej, lige så vigtigt: »Hvordan den danske natur fremtidssikres.«

Projektet »Landmændene tager fremtiden i egne hænder – vol. 2« går nu ind i sin sidste fase, og Formand i Nordsjællands Landboforening, Lars Johnsson, ser frem til at byde ministeren velkommen:

- Hos Nordsjællands Landboforening vil vi gerne anspore vores medlemmer til at gå foran og bidrage til at finde løsninger, der giver mening for både landbrug og biodiversitet. Derfor glæder vi os til en konstruktiv workshop med Miljøministeren og Tænketanken Frej."

Resultaterne opsamles og viderebringes efterfølgende til alle relevante aktører i erhvervet og politikere på fødevareområdet.

Projekt er muliggjort af Agrovi, Nordsjællands Landboforening, Foreningen PlanDanmark og DLG.

Workshoppen foregår den 5. oktober på Brønshøjgaard, Hillerødvej 70, 3540 Lynge.

Eventuelt deltagelse kræver tilmelding på tlf.: 23241305 eller mail: emro@taenk-frej.dk.

aldo

Læs også