Samson Agro fejrer 75 år

Samson Agro A/S i Viborg fejrer 75 års jubilæum.

En lille lokal smedje i Tange mellem Aarhus og Viborg blev i 1943 omdannet til Samson, der siden har udviklet sig så markant, at virksomheden i dag rager op som internationalt førende inden for miljøteknologier til at håndtere husdyrgødning.
Sådan lyder hovedtrækkene i den rejse, som virksomheden har taget i løbet af 75 år.
- Vi har i den grad grund til at fejre vores 75 års jubilæum. Med en række arrangementer i løbet af året vil vi markere milepælen sammen med vores medarbejdere og vores samarbejdspartnere og ikke mindst vores mange kunder i ind- og udland, som har vist os stor tillid og loyalitet gennem nu mere end syv årtier, siger Lars Henriksen, administrerende direktør for Samson Agro.
Allerede i årene frem til 1943 blev der løst mindre smedjeopgaver på værkstedet i Tange, men pr. 1. august samme år blev sejlene sat til et koncentreret fokus på hovedprodukterne: vogne til møgspredning og senere slamsugere.
Inspirationen til virksomhedens navn blev biblens Samson, der var kendt for sine kæmpekræfter.
 

International virksomhed

I jubilæumsåret vil historien løbende blive formidlet via hjemmeside og sociale medier. Her vil alle kunne følge med i og blive klogere på Samson dengang, nu og i fremtiden, oplyser Lars Henriksen.
- Vi skal fortsat udvikle os og se fremad – og vi skal samtidig stå fast på og finjustere de styrker, vi har opbygget over tid.
Samson Agro har udviklet sig fra en lokal til en international virksomhed. Det netop afsluttede regnskabsår 2017/2018 viser en tocifret vækstrate og den højeste omsætning siden før finanskrisen.
Samson Agros hovedaktivitet er også i dag at udvikle, fremstille og markedsføre maskiner og redskaber til udendørs håndtering af husdyrgødning. Kerneprodukterne er løbende udviklet igennem de 75 år i takt med markedets og kundernes efterspørgsel og består i dag primært af gyllevogne og møgspredere samt slangebomme og nedfældere til professionelle kunder i landbrugssektoren.
 

To nye haller

Væksten har senest skabt et behov for endnu flere kvadratmeter i hovedkvarteret i Viborg. Der har netop været rejsegilde for to nye haller på i alt 4.500 kvadratmeter og igangsat endnu et stort byggeri – nemlig et nyt værksted til Samson Agrolize, der er eneforhandler af alle Samson Agros produkter i Danmark.
Lars Henriksen understreger, at der fortsat skal investeres i at udvikle produkter og understøtte strategien om at fastholde en meget stærk markedsposition i Europa samt vækste på udvalgte eksportmarkeder med stor animalsk produktion. Eksporten udgør i 2018 cirka 65 procent af den samlede omsætning.
 
Historien bag Samson Agro
2018: Samson Agro A/S kan fejre sit jubilæumsår
2005: En ny fabrik i Viborg på 18.500 kvadratmeter tages i brug. Her samles al ekspertise og produktion indenfor alle produktgrupper.
2000: Samson ændrer navn til SAMSON AGRO, og den røde produktfarve skiftes ud med den grønne
1999: Iværksætter og godsejer Ove Glerup køber aktiemajoriteten
1970’erne: Udviklingen af slamsugere tager fart. De udvikles senere til gyllevogne
1950’erne udviklingen af vogne til møgspredning tager fart
1943: »Fabrikken Samson« grundlægges den 1. august
 

 

Læs også