bannerPos

Kursus: Klar til såning

23-08-2019 15:51

SLF holder på torsdag et kort morgenmøde, hvor landmanden kan få friske input til efterårets såning.

- Sidste års erfaring er ikke altid nok – for ingen år ligner hinanden. Vi gør på mødet brug af mange års erfaringer, og ser på de forskellige udfordringer, der kan være ved såning, lyder det fra SLF.

I vinterrapsen handler det blandt andet om loppekontrol, ukrudtsløsninger, gødskning og vækstregulering ved teamchef Finn Olsen. Planteavlskonsulent Peter Karlsen kigger nærmere på plantetal i forskellige arter/sorter og sortsblandinger i vintersæden.

Endelig sætter planteavlskonsulent Mathias Weber fokus på ukrudt i vintersæd, græsukrudt og dysevalg.

Tid og sted: Torsdag den 29. august kl. 8.00-9.30 hos SLF i Vojens. Prisen er 200 kroner, og der kræves tilmelding.

Åbent hus landet over

I denne weekend og de kommende weekender afholdes en række åbent-hus-arrangementer hos din lokale maskinhandler.

- Vi afventer politiets undersøgelse

Vi afventer politiets undersøgelse, siger Kim Heiselberg i kølvandet på en artikel i Avisen Danmark, hvor en blodprøve i en besætning under det såkaldte røde kontrolsystem (det vil sige en avls- eller opformeringsbesætning) skulle have været testet for PRRS, men hvor analysen angiveligt blev aflyst af en ledende medarbejder i Seges.

Minister vil styrke kontrol af dyrlæger

Et eksportcertifikat underskrevet af de danske myndigheder skal være uangribeligt. Derfor vil Fødevarestyrelsen nu styrke kontrollen med besætningsdyrlægerne efter et tilfælde, hvor anmeldepligten af husdyrsygdomme muligvis er blevet tilsidesat. Det konkrete forhold er anmeldt til politiet.

Femte år i træk med BNP-vækst på over 2 procent

Den danske økonomi er i topform, men corona-virusudbruddet kan give en vækstpause, vurderer Nykredit.

Dambruger sælger nu sit livsværk

Hellevad Mølles Dambrug i Sønderjylland er sat til salg. For det unge par, der vil arbejde med dyr og fødevareproduktion, er det et billigt alternativ til et landbrug. Positivt dækningsbidrag fra dag ét.

Årets Gartner 2020

Årets Gartner er kåret og det blev Lotte og Henrik Christensen, der er anden generation på Gunnar Christensens Planteskole, som blev grundlagt i 1962.

Stor forskel på tysk og dansk vedligeholdelse af vandløb

Et dronefoto af to nabomarker – en dansk og en tysk – gør det tydeligt, at der er forskel på afvandingsmulighederne i de to lande.

Vær klar, hvis eksporten lukker midlertidigt

Specielt producenterne af 30 kilos grise til udlandet bør forholde sig til risikoen for en midlertidig nedlukning af eksporten, hvis Tyskland for afrikansk svinepest. Men gå ikke i panik, lød det fra formanden for svineproducenterne i VKST på årsmøde.
Side 1 af 1782 (35623 artikler)Prev1234567178017811782Next