bannerPos

Sofari-værter søges

09-02-2019 10:00

Den 26. maj får de danske forbrugere traditionen tro mulighed for at hilse på en økologisk gris, når FØKS (Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød) afholder arrangementet Sofari.

Friland efterlyser netop nu leverandører, der har lyst til at åbne dørene til arrangementet.

Sidste år lagde mere end 7.000 danskere vejen forbi de økologiske griseproducenter i forbindelse med Sofari, som er en pendant til køernes øko-dag.

Og besøgstallet forventes at blive endnu højere i 2019, hvilket er baggrunden for Frilands efterlysning.

- Når de danske forbrugere skal tage stilling til, hvilke produkter de gerne vil have på middagsbordet, er det enormt vigtigt, at de ved, hvor kødet kommer fra. Ved Sofari kan vi fortælle og vise den, hvilken dyrevelfærd det er, Friland står for. Sofari er med til at gøre vores koncept for økologiske grise fuldstændig klare og transparente i bevidstheden hos danskerne, og derfor håber jeg, at rigtig mange af vores økologiske Frilandmænd vil gribe muligheden og invitere indenfor til Sofari, siger Senior Brand Manager Maibritt Bisgaard fra Friland.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next