Torben har fået stjålet udstyr for 2,2 mio.: - Det er pisseirriterende

Den bølge af tyverier, som danske landmænd har været udsat for, kan have forbindelse til Rusland. En sag er på vej mod en opklaring.

To gange indenfor de sidste tre år har Skamstrup Maskinstation været udsat for tyverier, hvor tyve midt om natten har brudt ind i maskinhallen og er stukket af med GPS-udstyr.

Og selv om man på maskinstationen har gjort meget for at få sat en stopper for tyverierne, har det ikke været nok til at holde tyvene tilbage. Det skriver Finans.dk.

- Det er pisseirriterende, at man ikke kan have tingene i fred. De er kolde i røven, og jo mere bøvlet, det er for dem at komme ind og stjæle enhederne, jo mere smadrer de både på bygningen og traktoren. Det er rent slaraffenland for de kriminelle, siger Torben Kamp, Skamstrup Maskinstation.

Ifølge Finans.dk har Torben Kramp fået stjålet udstyr til en samlet værdi af 2,2 millioner kroner.

Mistænkte i Litauen

I en af de to sager, Skamstrup Maskinstation uforvarende er blevet en del af, har politiet rettet søgelyset mod Litauen, hvor to brødre nu er under anklage i sagen. Finans.dk skriver, at der på en adresse i Kaunas i Litauen er fundet 278 GPS-enheder, hvoraf en af stregkoderne matchede noget af det udstyr, som Skamstrup Maskinstation havde mistet.

Afsløringen er kommet som en følge af en fælles europæisk indsats.

- Vi undersøger sammen med Europol (den Europæiske Unions politienhed, red.) og andre lande, om der er forbindelser til kendte kriminelle netværk i Østeuropa, som for eksempel Thieves in law (russisk mafiaorganisation, red.), andre russiske grupperinger eller lignende, siger Lars Haugaard, der er specialkonsulent hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Flere tyverier i weekenden

Han tilføjer over for mediet, at sanktionerne mod Rusland antageligt vil øge risikoen for tyverier, da GPS'er og andre højteknologiske apparater kommer i højere kurs i det lukkede land.

Mængden af tyverier på landbrug og maskinstationer har været stigende de seneste år. I weekenden blev der således ifølge TV2 Nord begået tre lignende tyverier i Nordjylland. Politiet arbejder ud fra en teori om, at tyverierne er begået af de samme personer.

Læs også