Den 24. oktober er der både årsmøde i Landbrug & Fødevarers økologisektion og økologisk topmøde, henholdsvis på Dalum og Lundsgaard. Begge steder er fødevareminister Mogens Jensen gæst.
På torsdag vil Fyn være i økologiens tegn. Både Landbrug & Fødevarers økologisektion og Økologisk Landsforening har således store arrangementer samtidig – henholdsvis årsmøde på Dalum Landbrugsskole og »Det økologiske Topmøde« på Lundsgaard Gods ved Kerteminde.
Begge steder kommer fødevareminister Mogens Jensen (S) på besøg. Ved L&F-årsmødet vil han efter den fynske formand Hans Erik Jørgensens beretning fortælle om regeringens mål for økologien frem mod 2030.
Derefter går turen til økologisk topmøde i Kerteminde, hvor han vil tale om fremtidens bæredygtige udvikling og uddele Det Økologiske Spisemærke nr. 3000.
Fælles indsats
Mødet på Lundsgaard Gods foregår fra klokken 9.30 til 19.00, og topmødets inspirationstema kredser i år om visionerne for, hvordan økologien og de professionelle leverandører og køkkener kan skabe en fælles indsats, som en del af FNs 17 verdensmål.
Mødet er også centrum for en prisuddeling af blandt andet Årets Økopris Foodservice, som har tre nominerede; Frugtformidlingen, Skolerne i Oure og Sinatur Hotel & Konference.
Derudover uddeles prisen Økologisk Guld, der hædrer et økologisk produkt som i særlig grad opfylder fire kriterier; innovation, værdi for pengene, smag og produkthistorie. I alt er 35 produkter inden for fire kategorier indstillet til prisen.
Der bliver også fyret op under idéerne, når topmødet inviterer deltagerne på en Tour de Lundsgaard, som en del af arrangementet. Madkunstner og iværksætter, Mette Martinussen, åbner deltagernes øjne for maden og måltidets sanselige værdi gennem iscenesatte forløb i godsets unikke omgivelser, hvor hun lover at forføre deltagerne og løfte maden, måltidet, samværet og historien.