Plovekspert sætter aftryk på spansk plov

Jens Iversen, kendt som ploveksperten, har medvirket til at ændre nogle vigtige detaljer på den danske plov, Ovlac, som han repræsenterer i Danmark.

Ploveksperten Jens Iversen har intet at udsætte på alle de forskellige plovfabrikater, der er udstillet på Agritechnica.

- De kan alle sammen pløje, folk skal bare lære at indstille deres plov rigtigt. Det er det vigtigste, og det hjælper jeg gerne med.

Så langt så godt med Plovekspertens kasket. Jens Iversen er også til stede på spanske Ovlacs stand. Her i egenskaben som importør og forhandler af det relativt nye plovfabrikat på det danske marked. Og her har han allerede sat adskillige aftryk på konstruktionen af det relativt ukendte plovfabrikat i Danmark.

Skrælpløjning er tilbage

Ovlac-ploven fik Jens Iversens interesse med sin særlige konstruktion med en centerbolt i trækakslen, der sikrer, at forreste fure altid har samme bredde.

- Det kan godt være, det ser knapt så moderne ud, men ved at lade plovens stilk gå helt lodret op i stedet for den klassiske buede form, bliver den både mere robust og tillader samtidigt mere gennemgang af plantemateriale mellem plovlegemerne, vurderer den tidligere verdensmester i pløjning.

Jens Iversen har også medvirket til at få en ny og bedre dybdehjulskonstruktion på Ovlacs vendeplove. Et lidt større dybdehjul og stadig tæt på bagerste fure, så der kan pløjes tæt til kanten. En særlig konstruktion af dybdehjulet giver en hurtigere isætning af ploven og mulighed for at den afsluttende fure ud mod for eksempel et hegn bliver lagt bedre.

- En nyhed her på standen er desuden en skrælleplov, som jeg venter mig meget af. Her har jeg blandt andet medvirket til at få den i en konstruktion med to dybdehjul, der giver en mere stabil gang, viser Jens Iversen.

Jens Iversen har allerede solgt en håndfuld Ovlac-skrælleplove samt adskillige af producentens vendeplove i Danmark.

Læs også