Styr på kurverne og efterafgrøder i en fart

Amazone viser traditionen tro en masse nyheder på Agritechnica. Masser af nye faciliteter på sprøjterne og hjælp til lynhurtig efterafgrødeetablering.

Skulle erindringen om en særdeles stresset sensommer med ubarmhjertig datostress omkring såning af efterafgrøder vise sig, har tyske Amazone et godt forslag på Agritechnica.

GreenDrill 501 hedder Amazones bud på et frøsåningsudstyr til såvel sikker etablering af efterafgrøder som udlæg af græs.

Påbygningsudstyret kan monteres på såvel en Catros-tallerkenredskab som på såkombinationen Cirrus og i alle tilfælde udså de rette mængder udsæd. Såtanken er 500 liter.

Placeres GreenDrill 501 bag på en Cirrus-såmaskine, kan såmaskinens luftblæser anvendes. Monteret på tallerkenredskabet Catros må GreenDrill naturligvis have sin egen luftblæser.

Korrekt dosering i kurverne

Ifølge Anders Clemmensen fra den danske importør, Brøns Maskiner, er der grund til at bemærke de mange nyheder på det avancerede sprøjteprogram fra Amazone.

- AmaSelect Spotspraying gør det nu muligt at pletsprøjte særlige områder helt ned til enkeltplanteniveau efter en forudgående droneinspektion af marken, fortæller han.

Amazone viser desuden på Agritechnica sin nye AmaSelect CurveControl system, der sikrer korrekt dosering ved kurvekørsel, hvor det med op til 40 meter brede sprøjter er nødvendigt at korrigere doseringen ganske betragteligt i sprøjtebommens yderste sektioner under kurvekørsel.

Læs også