Universalspreder får verdenspremiere

Samson har i disse dage verdenspremiere på en ny to-akslet universalspreder med et patenteret hydraulisk strammesystem på bundkæden.

Den tre-akslede Samson US 3-universalspreder har fået selskab af en 2-akslet version, US 2, der i disse dage har verdenspremiere i Hannover.

US 2 har en volumen, der strækker sig fra 23 m3 og op til 35 m3, og det var sidstnævnte, en US 235 Dynamic, der ved ugens indledning var i fokus på standen i hal 23.

- Den har den største kapacitet på markedet. Dens spredekapacitet er op til 30-40 procent større end andre, kendte mærker, fortalte produktchef i Samson, Gabriel Lund, på et pressemøde i messehallen.

Spredningen af gødningen sker med to spredetallerkner på 118 cm i diameter med seks kraftige udkastervinger. Vingerne og bagklappen kan indstilles på forskellig vis, så det optimale spredebillede kan opnås i de forskellige materialetyper.

Statisk eller dynamisk

US 2 kan udstyres med vejeceller, så den kan køre statisk og dynamisk vejning.

Med statisk vejning måler styresystemet sprederens vægt i stilstand, når der er udbragt en mængde af læsset. Desuden bliver det muligt at finde materialets densitet, så doseringen med det volumetriske system kan gøres meget nøjagtig.

Med dynamisk vejning vejer styringen konstant materialet i sprederen og justerer løbende maskinparametrene efter vægten og de indstillede værdier i terminalen, så der spredes det nøjagtige antal ton pr. hektar.

Med systemet TC-GEO/VRA kan doseringen med US 2 indstilles og justeres i henhold til et tildelingskort. Systemet justerer automatisk bundkædehastigheden i forhold til den indstillede dosering på kortet og den aktuelle vægt af materialet i sprederen. Resultatet er en meget nøjagtig dosering.

Derudover er US-sprederen forsynet med et nyt, patenteret hydraulisk strammesystem på bundkæden. Hermed strammes bundkæden optimalt op, så sliddet på den mindskes, og risikoen for brud minimeres.

Til kommende sæson bliver US 2 frigivet i begrænset antal.

morten@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 33

Læs også