Lise og Rasmus er Danmarks bedste kvie-klippere

Landets to første Danmarksmestre i kvie-klipning blev fundet på kvægfagmessen Agro Nord. I henholdsvis begynder- og ekspert-klassen blev Lise Nørgaard fra Faarup og Rasmus Bülow fra Ringsted vindere.

10 pjuskede kvier stod klar med klovene plantet i savsmuld, da Agro Nord åbnede kvægfagmessen med Danmarksmesterskabet i kvie-klipning.

Mellem ledninger, hårtrimmere, føntørrere, børster og sprayflasker stod ti unge og meget koncentrerede mennesker og forvandlede netop deres kvie til en topmodel.

- Vinderen er den, der har den kvie, som på dagen er mest klar til at gå i ringen, sagde dommer Cristian Pedersen fra Gjorslev Gods på Sjælland.

Overlinjen blev afgørende

Deltagerne var mellem 13 og 25 år og delt i to klasser. En begynderklasse, som havde tre timer til opgaven og en ekspertklasse som havde to og en halv time til opgaven.

- Tiden er gået – træd væk fra jeres kvier, lød det i bedste bagedyst-stil.

Det var en imponeret dommer, som skulle finde vinderen i begynderklassen.

- Det der adskiller andenpladsen fra førstepladsen er overlinjen, sagde Christian Pedersen, og udnævnte Lise Nørgaard fra Faarup som vinder.

Meget tæt løb

I ekspertklassen havde Rasmus Bülow uger forinden meldt ud, at han udelukkende gik efter at vinde, med en sjællandsk meget sikker stil, efter i sommers at have vundet DM i mønstring på Landsskuet i Herning.

- Det er meget, meget tæt, sagde dommeren, som løbende gennem hele konkurrencen havde taget billeder af deltagernes arbejde.

Den unge sjællænder brugte konkurrencens sidste minutter til at studerer modstandernes arbejde nøje, inden han blev udnævnt som vinder i ekspertklassen, til sjællandsk jubel.

Vinderen i begynderklassen, Lise Nørgaard, modtog 750 kroner, mens 1.,- 2., og 3. pladsen i ekspertklassen modtog 1.500 kroner, 1.000 kroner og 750 kroner, som var sponsoreret af alle de deltagende genetikfirmaer.

Læs også