bannerPos

Nyt lille kornselskab i Vestsjælland

Anders Wester Wedel Madsen er manden bag 2WM ApS, der handler med raps og formidler handel med blandt andet korn og gødning.

AF: JESPER HALLGREN

JOURNALIST
14-05-2020 10:59
Anders Wester Wedel Madsen, der var en del af det konkursramte 3K, har nu etableret sit eget kornselskab, der har fået navnet 2WM.

Der er kommet et nyt kornselskab på det danske landkort, og det er firmaet 2WM ApS, som har base i Høng mellem Slagelse og Kalundborg.

Navnet på det nye firma bærer præg af manden bag det. Han hedder således Anders Wester Wedel Madsen og har blandt andet en fortid i 3K, der som bekendt måtte kaste håndklædet i ringen som følge af BMG-sagen.

- Jeg begyndte på deltid hos 3K i april 2018 og handlede mest øst for Storebælt, inden 3K blev ramt af BMG’s konkurs, fortæller 49-årige Anders Wester Wedel Madsen, der har været landmand i 21 år.

Han overtog den daglige drift i 3K, efter Jeppe Mikkelsen stoppede som direktør, og varetog den opgave frem til udgangen af januar i år.

- I den periode kørte 3K med positiv drift, lyder det med et smil fra Anders Wester Wedel Madsen, der betegner de to år hos 3K som »spændende og meget lærerige år«.

Gamle 3K-nummer

Tiden hos 3K har også givet Anders Wester Wedel Madsen lyst til at fortsætte inden for den branche, og han håber, at mange landmænd vil handle med ham.

- Der bliver færre og færre firmaer for de danske landmænd at handle med, og det er ærgerligt. Jeg synes, det er vigtigt, at der er mulighed for at handle med andre end de store kornfirmaer, påpeger Anders Wester Wedel Madsen.

Han oplyser, at 2WM handler med raps og endvidere formidler handel med blandt andet korn og gødning.

- Raps gives der tillæg for lav vandprocent og for høj renhedsprocent, og der tages ikke betaling for analyse, fortæller Anders Wester Wedel Madsen, som også tilføjer, at 2WM giver op til to procent urenheder uden fradrag.

Udover erfaring har Anders Wester Wedel Madsen også taget en anden ting med sig fra tiden hos 3K. Telefonnummeret til 2WM er nemlig det gamle 3K-nummer.

jesper@landbrugoest.dk
telefon +45 61 55 44 14

Gamle bygninger kræver vedligehold

Selvom landbrugene og de nye staldbygninger bliver større og større, er det vigtigt at bevare de gamle og mindre avlsbygninger som et vidne om landets stolte landbrugstraditioner.

Nyt fodertilskud har ført til friske søer og flere grise

- Når vi får tre grise mere igennem pr. årsso inklusiv de managementmæssige tiltag, så har det værdi. Sådan lyder ordene blandt andet fra en fynsk svineproducent, der i snart et år har tilsat fodertilskuddet EP199 i drægtigheds- og diegivningsperioden.

USDA overrasker prisstærkt

For en gang skyld overrasker det amerikanske landbrugsministerium med en prisstærk WASDE-rapport for blandt andet hvede. Det ser derfor stadig ud til, at hvedeprisen kan gå yderligere op til trods for den igangværende europæiske hvedehøst.

Så er kornhøsten i gang på Sydvestfyn

Som et af de første steder i Danmark tog Henrik Banke og hans far, Jørgen Banke, som tilsammen ejer Ebberup Maskinstation på Sydvestfyn, i dag hul på høst af deres vinterbyg.

Sparker gang i multifunktionel jordfordeling

De første tre projekter med multifunktionel jordfordeling kan nu starte op, efter at Landbrugsstyrelsen har givet tilladelse til tre projekter. I alt forventes det, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

Forudser normal svensk høst

Svenske Lantmännen forudser, at den svenske korn- og oliefrøhøst i år bliver på 6,1 millioner tons, hvilket er på et normalt leje.

Landbruget kræver svar om kloakvandet i Limfjorden

Nu vil landboforeningerne LandboNord, Agri Nord, LandboThy og Landboforeningen Limfjord have klarlagt, hvor mange næringsstoffer, blandt andet kvælstof og fosfor, der er i udledningerne fra kommunerne. Det vil de, efter det er kommet frem, at flere kommuner udleder urenset spildevand direkte i Limfjorden.

Et lille håb om fælles løsninger og intern enighed

På LandboNords generalforsamling, der i år foregik digitalt, lagde formand, Niels Vestergaard Salling, vægt på vigtigheden af fælles løsninger med blandt andre DN, mens der internt i landbruget er brug for fælles fodslag.
Side 1 af 1874 (37477 artikler)Prev1234567187218731874Next