Traktorer på Plænen i Tivoli

Landbrug & Fødevarers tre uger lange Mad- og Vinfestival i Tivoli blev markeret med store, skinnende landbrugsmaskiner og nysgerrige tivoligæster.

FESTIVAL Plænen i Tivoli er normalt ramme for en masse gæster og fed musik, men for nylig var det flotte, nypudsede traktorer fra flere forskellige egne af landet, der fyldte Plænen. Og traktorerne stod åbne for børn og barnlige sjæle, der normalt ikke møder store landbrugsmaskiner på en så central plads i København. 

Maskinerne markerede den officielle start på Landbrug & Fødevarers Mad- og Vinfestival i Tivoli, der løber frem til den 20. september 2020. 

Med til at åbne festivalen var adm. direktør for Landbrug og Fødevarer, Anne Arhnung. Hun mener, at festivalen er en uvurderlig mulighed for både producenter og forbruger. 

- I landbrug- og fødevareerhvervet har vi en lang og stolt tradition om at bringe danskerne ud på vores gårde. Det har været sværere i år på grund af corona. Jeg er derfor taknemmelig for det her samarbejde med Tivoli, hvor vi får mulighed for at gøre det modsatte – at bringe landbruget ind til byen, siger Anne Arhnung. 

For direktøren er det heller ikke tilfældigt, at man har valgt et så centralt samlingspunkt som Tivoli i København til festivalen og fremvisning af landbrugsmaskinerne. 

- København er folkeligt stærkt repræsenteret, og hvor mange interesserer sig for produktion. Så det at kunne rykke ind i hjertet af København med makiner og fødevarer har en kæmpestor betydning i den samtale mellem os, der laver maden, og dem der spiser den. Det er også en samtale mellem land og by, som ikke kan starte bedre eller tage bedre udgangspunkt end her på Plænen i Tivoli, fortæller hun. 

Naturligt første led 

For arrangørerne hos Landbrug & Fødevarer gælder det om at lave en så helstøbt en festivaloplevelse som muligt.

Det er derfor heller ikke helt tilfældigt, at valget faldt på traktorerne som åbningselement.

Ifølge Anne Arhnung er valget næsten af symbolsk betydning: 

- Maskinerne på marken er jo der, det hele starter. Direkte eller indirekte starter alt fødevareproduktion med det, der sker ude på markerne, hvor maskinerne spiller en central rolle. Vi synes derfor, at maskinerne står som et stærkt billede på hele samtalen om »jord til bord«. På samme måde starter vi festivalen med maskinerne, hvorefter parkens gæster kan tage ud og smage på de fødevarer, som maskinerne her på en måde har haft finger med i at gøre mulig, lyder det fra den administrerende direktør. 

Landbrug & Fødevarer har store forventninger til den øvrige del af festivalen og håber samtidig, at dette kan blive startskuddet til en masse andre arrangementer, hvor landbruget får lov til at komme til storbyen.

Læs også