Stor maskinhandler i nye flotte rammer

En ombygget ridehal på en dejlig gård i naturskønne omgivelser ved Sorø danner perfekte rammer for Linds Truck & Maskinhandel A/S.

MASKINHANDLER Linds Truck & Maskinhandel A/S er en af de største forretninger inden for minilæssere, og firmaet må også være en af dem med den skønneste beliggenhed.

For fire måneder siden flyttede Linds Truck & Maskinhandel ind i en ombygget ridehal på den dejlige gård ved Døjringe få kilometer nord for Sorø, som Kurt Lind for 20 år siden købte sammen med sin bedre halvdel, Lene Hansen.

- Jeg har selv bygget det hele og har på den måde holdt omkostningerne nede. Det er faktisk kun spærene, der er tilbage fra ridehallen, som er ombygget efter alle kunstens regler.

- Det har været en stor omgang og taget lang tid, fordi jeg jo samtidig også havde forretningen at tænke på, fortæller Kurt Lind, mens han viser rundt i den ombyggede ridehal på i alt 1.200 kvadratmeter.

Han grundlagde virksomheden tilbage i juni 1991, hvor han efterhånden havde fået nok blod på tanden til at starte som selvstændig efter hele 17 år som truckmontør hos Heden Gaffeltruck.

Fra Schäffer til Weidemann

Linds Truck & Maskinhandel har således 30-års jubilæum til sommer, og frem til pinsen i år har basen altid været i Dianalund – knap 10 kilometer fra firmaets nye lokaler.

- De første par år handlede vi kun med trucks, men efter få år gik vi over til minilæssere, og sådan har det været lige siden, oplyser Kurt Lind.

Linds Truck & Maskinhandel var i en årrække eneforhandler af Schäffer på Sjælland og Lolland-Falster, men de seneste godt 10 år har hovedproduktet været Weidemanns minilæssere.

- Weidemann er uden tvivl det bedste inden for minilæssere, og det var selvfølgelig også Weidemann, som var den største konkurrent, da vi var Schäffer-forhandler, påpeger Kurt Lind og tilføjer:

- I dag findes der desværre meget skrammel på markedet, og mange folk, der ikke sætter sig ind i tingene eller kender mærkerne, køber ofte det billigste. Den slags gør det svært for os. Weidemann er jo et dyrt mærke, men pris og kvalitet hænger sammen.

Individuelle ønsker

Kundekartoteket tæller mange store firmaer fra hele landet, og Kurt Lind oplyser, at der især sælges mange minilæssere til entreprenører og anlægsgartnere, men der ryger også en del til hestefolket og kirkegårde.

Linds Truck & Maskinhandel har som noget nyt fået forhandlingen af Eurocomach, som er en minigraver fra Italien, og kan – som altid – tilbyde forskellige redskaber til maskinerne. Her er det faktisk kun fantasien, der sætter grænser.

- I dag findes der desværre meget skrammel på markedet, og mange folk, der ikke sætter sig ind i tingene eller kender mærkerne, køber ofte det billigste. Den slags gør det svært for os. Weidemann er jo et dyrt mærke, men pris og kvalitet hænger sammen.

Kurt Lind

- På vores værksted bygger vi alle mulige redskaber til forskellige maskiner. Vi bygger det hele fra bunden og kan således opfylde individuelle ønsker, forklarer Kurt Lind og oplyser, at firmaet naturligvis også yder reparation og service på maskinerne.

Konceptet hos Linds Truck & Maskinhandel fungerer perfekt. Der er i hvert fald rigeligt at lave for de fem medarbejdere, der – ligesom mange af kunderne – er særdeles trofaste.

- Der er mange, som har været kunder i utallige år, og der er flere medarbejdere, som har haft 20-års jubilæum her, fortæller Kurt Lind, der vurderer, at flytningen til de nye rammer nærmere motorvejen har givet endnu flere kunder.

Forrygende travlhed

Han melder således om forrygende travlhed i firmaet, og han har derfor heller ikke »tid til at gå på pension«, som han udtrykker det.

Som 71-årig kunne Kurt Lind ellers med god samvittighed trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, men det har han absolut ingen planer om. Det er der flere årsager til.

Den travle direktør føler sig nemlig frisk og motiveret til hverdagens mange opgaver, og firmaet har endvidere så mange, flinke kunder, han slet ikke kan undvære.

- Jeg nyder at have travlt, og jeg har også altid haft så travlt, at Lene og jeg aldrig er blevet gift, siger Kurt Lind og kigger med et smil ind på det nærliggende kontor, hvor Lene Hansen sidder ved skrivebordet.

- Hun styrer med hård hånd alt omkring økonomien og lageret, fortæller Kurt Lind.

Læs også