bannerPos

Æblehøst bliver langt under middel

Der bliver langt færre danske æbler i år, da høsten ser ud til at blive langt dårligere end sidste år. Arkivfoto

AF: JOHN ANKERSEN

REDAKTØR, LANDBRUGSYD
20-07-2019 08:00
Årets høst af danske æbler bliver nærmest katastrofal. I hvert fald hvis man skal tro flere avlere på Sjælland.

Modsat mange andre afgrøder gik det rigtig godt med æblehøsten sidste år – trods den lange tørke. I år er det nærmest omvendt. Mens der er udsigt til høst over middel af kornafgrøder, græs, ras og majs, kommer æbleavlerne til at drømme sig tilbage til sidste år.

For sidste års nærmest rekordstore høst af æbler bliver efter alt at dømme til en dårlig æblehøst langt under middel i år.

I hvert fald, hvis man tro flere æbleavlere på Sjælland, som TV2 Lorry har talt med.

Èn af dem er den sjællandske æbleavler Søren Østergård, der forventer, at årets æblehøst kommer til at ligge på blot mellem 60 og 70 procent af sidste års høst. Og for den populære Gråsten-sort er er det endda langt værre.

Hér vurderer Søren Østergård, at høsten kun bliver 10-20 procent af normalhøsten.

Det er især et køligt forår og svigtende insekter til bestøvning, der har drillet æbleavlerne over hele landet.

 

Uændret tysk notering

Nord-West noteringen er i dag uændret 71,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er i dag ligeledes uændret 46,60 euro.

Pas på skatten ved brug af underleverandører

Brug af underleverandører kan koste dyrt, hvis ikke du har styr på skatten, advarer ekspert.

Ny online markedsplads for brugte maskiner

Siden 2016 har det danske firma Logpartner A/S formidlet salg af brugte maskiner til kunder i mere end 200 lande over hele verden. Men nu er det tid til at tage det næste skridt med en topmoderne auktionsplatform.

Få overblik over ASF-truslen via podcast

Afrikansk svinepest er set ikke langt fra den polsk-tyske grænse. Og sker der et udbrud i Tyskland, kan det få økonomiske konsekvenser for især eksportører af smågrise. Hør podcasten om emnet.

ASF truer – sæt fokus på smittebeskyttelse

Konsulenterne hos SvineRådgivningen opfordrer producenter til, at de sammen med staldens personale har fokus på smittebeskyttelse.

Udbring gylle så tæt på såtidspunktet som muligt

Gylle kan udbringes til vårsæd før eller efter såning. Valget påvirker den udbringningsteknologi, der skal benyttes, men valget har også betydning for udnyttelsen af gyllens næringsstoffer.

Sådan sår du majs

Der går et par gode måneder endnu, førend det er tid til at så majsen. Det til trods er det ikke for tidligt at blive mindet om, hvordan majsen får de bedste betingelser.

Kend din fremstillingspris på grovfoder

Christian Lund, formand L&F, opfordrer mælkeproducenterne til at komme tættere på økonomien i deres grovfoderproduktion.

Alternativer til efterafgrøder kan være en fordel

Tilpasning til efterafgrødekravene kræver, at man kender omkostningerne ved de enkelte tilpasningsmuligheder. Seges har regnet på omkostninger ved efterafgrøder, tidlig såning af vintersæd, kvotereduktion og brak.

Skepsis hos L&F over udsigt til flytning af miljømål

Landbrug & Fødevarer forholder sig skeptisk over for, at overvurdering af kvælstoftilførslen er lig med, at miljømål også dermed skal flytte sig tilsvarende nedad.
Side 1 af 1754 (35063 artikler)Prev1234567175217531754Next