bannerPos

Arla tæt på kæmpe klimagennembrud

08-11-2019 16:12

Stoffet "X" kan slukke for udledningen af drivhusgasser fra malkekøer, viser dansk forskning. Stoffet har potentialet til at løse et af landbrugets største klimaproblemer. I givet fald vil Arla og de danske mælkeproducenter være et stort skridt nærmere på målet om at producere klimaneutrale mejerivarer, skriver Finans.
Det er danske forskere, der har fundet stoffet, der kan eliminere køernes udledning af methan.

- Vi har i laboratorieforsøg på Københavns Universitet vist, at når vi tilfører fodermidlerne dette stof, så er der bare ingen - ingen - udledning af methan. På Aarhus Universitet fortsætter vi nu forsøgene med levende køer, fortæller Mette Olaf Nielsen, professor ved Aarhus Universitet, til Finans, og fortsætter:

- Det stof, vi bruger, er faktisk allerede godkendt af EFSA (Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, red.) til anvendelse i fødevareproduktion. Derfor venter jeg, at det vil være rimelig ukompliceret at få det godkendt som tilsætningsstof i fodermidler..

Stoffet kan puttes i de vitamin- og mineralblandinger, der anvendes i foderet. 

Ifølge Finans tør Mette Olaf Nielsen ikke spå om, hvor lang tid der vil gå, før det nye produkt er gennemtestet, godkendt og klar til brug.

Hun oplyser videre, at der allerede i 2020 eller 2021 ventes at komme et andet produkt i handlen, som kan reducere køernes udledning af methan med 32 pct.

Miljøministeren stopper jagt på fire truede fuglearter

Miljøminister Lea Wermelin vil sætte en stopper for jagt på fire fuglearter i Danmark, hvoraf tre arter er truede globalt, og en art er i tilbagegang i Danmark. Et enigt vildtforvaltningsråd står bag ministerens beslutning.

Landbrugskommissær afkræves svar ovenpå opsigtsvækkende melding

En række danske EU-parlamentarikere og en flok af deres udenlandske kolleger kræver svar fra EU’s landbrugskommissær Janusz Wojciechowski omkring meningen for Twitter-opdatering, hvor dansk svineproduktion bliver problematiseret.

Jerseymælk fra stald til forbruger

Lapp Valley Farm nær byen New Holland i Pennsylvania, USA, sælger is i lange baner fra sine 80 jerseykøer til kunder fra nær og fjern, fordi de selv laver 16 slags meget velsmagende is og giver kunderne en god oplevelse.

Udsigt til en lavere ukrainsk hvedeproduktion i 2020

I Central og Vesteuropa kan vi allerede nu konstatere, at hvedehøsten i 2020 umuligt kan nå op på de produktionstal, der gjorde sig gældende i 2019. Østpå i Ukraine tegner det heller ikke for godt for hvedehøsten i 2020.

Eksporten kører fint

Der er kommet godt gang i eksporten af afgrøder igen, efter en usikker periode med handelskrig, coronavirus og afrikansk svinepest i Kina. Det viser nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium.

Århundredets længste efterår

Værst står det til i det centrale og sydlige Jylland, hvor Billund ifølge DMI topper med 133 mm nedbør alene i februar. Det regnfulde vejr ser ud til at fortsætte, så langt DMI kan se.

Nordsjælland er ikke hårdt ramt

Bortset fra et par enkelte, der godt ville have kørt gylle ud, har regnen ikke stoppet vinterarbejdet for Venslev Maskinstation i Nordsjælland.
Side 1 af 1774 (35462 artikler)Prev1234567177217731774Next