bannerPos

Arla tæt på kæmpe klimagennembrud

Stoffet "X" kan slukke for udledningen af drivhusgasser fra malkekøer, viser dansk forskning. Stoffet har potentialet til at løse et af landbrugets største klimaproblemer. I givet fald vil Arla og de danske mælkeproducenter være et stort skridt nærmere på målet om at producere klimaneutrale mejerivarer, skriver Finans.
Det er danske forskere, der har fundet stoffet, der kan eliminere køernes udledning af methan.

- Vi har i laboratorieforsøg på Københavns Universitet vist, at når vi tilfører fodermidlerne dette stof, så er der bare ingen - ingen - udledning af methan. På Aarhus Universitet fortsætter vi nu forsøgene med levende køer, fortæller Mette Olaf Nielsen, professor ved Aarhus Universitet, til Finans, og fortsætter:

- Det stof, vi bruger, er faktisk allerede godkendt af EFSA (Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, red.) til anvendelse i fødevareproduktion. Derfor venter jeg, at det vil være rimelig ukompliceret at få det godkendt som tilsætningsstof i fodermidler..

Stoffet kan puttes i de vitamin- og mineralblandinger, der anvendes i foderet. 

Ifølge Finans tør Mette Olaf Nielsen ikke spå om, hvor lang tid der vil gå, før det nye produkt er gennemtestet, godkendt og klar til brug.

Hun oplyser videre, at der allerede i 2020 eller 2021 ventes at komme et andet produkt i handlen, som kan reducere køernes udledning af methan med 32 pct.

Bauer har styr på vandet og brugervenligheden

Bauer har fået endnu mere styr på brugervenligheden i de seneste opdateringer på deres Rainstar E500-serie.

Semler viser frem fra øverste hylde

John Deere, Kramer, Väderstad og Sulky. Semler Agro har en masse at vise frem på Agritechnica.

Nye JCB-traktorer med avanceret affjedring

JCB, der importeres af Nicolaisen & Larsen A/S i Danmark, præsenterer en ny version af JCB 8000-serien.

Sensorer beskytter vildtet

Pöttinger lancerede under Agritechnica-udstillingen et nyt system, der afslører dyrene under skårlægning via SensorSafe.
Side 1 af 1689 (33774 artikler)Prev1234567168716881689Next