DLF leverer græs til VM i fodbold

Græs fra DLF skal gøre de russiske VM-stadioner grønnere til sommer. Dermed er det tredje VM i træk, at der vil blive spillet på græs fra DLF på de fleste stadioner.

Mens vinteren stadig sender sine kolde vinde over Nordeuropa, er nedtællingen i fuld gang til sommerens top fodboldevent i Rusland, og forventningerne til de ansvarlige gartnere er tårnhøje.

Arrangørerne, spillerne og milliarder af fodboldfans over hele verden forventer smukt grønt og slidstærkt græs på kampstadionerne, og de lokale stadionansvarlige vil gøre deres yderste for at lave fodboldbaner med græs i verdensklasse.

- Her, 12 uger før kick-off, er DLFs sportsgræsser blevet sået på otte af de 12 kampstadioner samt flertallet af træningsbanerne og landsholdenes base camps, fortæller salgs- og marketingdirektør i DLF Søren Halbye.

Over 100 plænegræssorter fra DLF på russisk sortsliste
Alle kampene skal spilles på naturligt græs, og der vil være fokus være på banernes kvalitet. Ingen af stadionerne vil være helt ens, da det er de lokale gartnere og baneentreprenører, der vælger græsløsningerne til de baner, som de har ansvaret for.

Fodboldens verdensforbund FIFAs lokale organisationskomite skal i sidste ende godkende banerne. Mange stadioner er ved at være klar mens nogle af de senest anlagte stadioner har et stykke vej endnu. Til hvert stadion hører også tre træningsbaner, som ifølge de officielle retningslinjer skal have de samme græsoverflader som kamparenaen og være i perfekt stand.

DLFs plænesorter efterspørges til nyetablering af fodboldbaner, til rullegræs og til eftersåning. I Rusland er DLF det bedst repræsenterede frøfirma med mere end 100 plænegræssorter på den officielle russiske statssortliste. DLF står for omkring 65 procent af det græsfrø, der bliver importeret til Rusland.

Læs også