Eskelund er på vej mod et salg

Vestfynske Eskelund er på vej til at blive solgt, efter at den store svineproducerende virksomhed blev sag til salg i slutningen af februar.

Der er i øjeblikket konkrete forhandlnger om en overtagelse af det fynske landbrug Eskelund, en af de største danske svineproducerende virksomheder. Det skriver Landbrugsavisen.

- Jeg kan bekræfte, at vi forhandler med en mulig køber, men det er for tidligt at sige, om det ender positivt, siger Morten Jørgensen, direktør for Eskelund, til avisen.

- Familien har vurderet, at det er naturligt skridt for virksomheden at afsøge mulighederne for et salg. Det er et godt tidspunkt, her hvor der er høje afregningspriser for svinekød, fortsætter Morten Jørgensen..

Han har været daglig leder af den familieejede virksomhed siden 2017.

1.000 hektar mark

Foruden de to største produktionsenheder i henholdsvis Håre og Skydebjerg indgår også flere mindre ejendomme og staldanlæg med i alt 35.000 stipladser og tilhørende tilsammen cirka 1.000 hektar markdrift, heraf 750 hektar egne arealer. Dertil kommer foderfabrikken ved Gelsted samt lastvogne i virksomhedens egen transportafdeling til svin, foder og gylle. 

Familiens udenlandske landbrugsaktiviteter berøres ikke af salget. Med 60 procent af aktierne er familien Lerche-Simonsen hovedaktionær i en slovakisk bedrift med 3.200 malkekøer og 5.300 hektar landbrugsjord.

hka

Læs også