Indgroet mistillid til grovvarehandlen

Der blev udtalt udbredt mistillid blandt planteavlerne til dele af grovvarehandlen, da Agrovi holdt før-høst-møde. Danish Agro undres over kritik.

Henning Madsen, driftsøkonom i Agrovi, sagde på mødet, at det er vigtigt, at man kender alle leveringsbetingelser, inden man kører afgrøden på vægten hos grovvareselskabet.

Der blev ikke bare én, men flere gange udtalt udpræget mistillid til dele af grovvarehandlen, da Agrovi holdt før-høst-møde i Ringsted-afdelingen.
Det var de to driftsøkonomer, Jens Toksvig Bjerre og Henning Madsen, der sammen med planteavls- og oplandskonsulent Lars Åge Klausen ledede mødet, hvor planteavlerne indledningsvis – og uopfordret – havde en fordomsfri drøftelse af, hvordan de kunne modvirke at blive taget »ved en vis legemsdel«, som flere af de og deres kollegaer følte, var sket sidste år.
Det bragte også Jens Toksvig Bjerre på banen, og da han fortalte om den aktuelle markedssituation.
- Som alle ved, er høsten godt i gang mange steder, og det, mens Danish Agro endnu ikke har udarbejdet deres høstbetingelser, og hvor DLG netop har udsendt høstbetingelser, hvor de har forhøjet prisen for tørring af korn betragteligt.
- Det er uforskammet, fortsatte Jens Toksvig Bjerre, og jeg vil især gøre opmærksom på, at tørringsomkostningerne på maltbyg er væsentligt dyrere end tørringsomkostninger ved foderbyg, hvorfor man skal være meget obs på, i hvilken bunke man lægger sin byg. Faktisk kan man ende med at få mindre for maltbyg end foderbyg.
Læs mere i næste uges udgave af LandbrugØst, hvoraf det også fremgår, at kommunikationsdirektør i Danish Agro, Søren Møgelvang Nielsen, undres over kritikken fremført på mødet. Det skal her specielt bemærkes, at mødet i Agrovi blev afviklet dagen før Danish Agro torsdag den 12. juli udsendte deres høstbetingelser.
 

 

Læs også