bannerPos

Oplev USA fra New York til Orlando

Capitol i Washington D.C., hvor de folkevalgte politikere træffer beslutninger, som på mange måder også har indflydelse på vores hverdag.
20-07-2019 08:31
På en spændende studietur fra 27. oktober til 6. november kan man se mange af USA’s højdepunkter på østkysten, besøge interessante landbrug samt maskinfabrikken i byen New Holland, som har lagt navn til det kendte mærke.

I år er det præcis 50 år siden, at den første bemandede raket blev sendt til månen. Så hvorfor ikke besøge Cape Canaveral, hvor vi kan opleve de store raketter og se, hvordan det hele foregik?

På studieturen til USA’s østkyst fra New York til Orlando i Florida ender vi netop med at besøge Kennedy Space Center, hvor vi kan opleve hele det amerikanske rumprogram på tæt hold.

Starten går i New York City, hvor vi bor centralt på Manhattan og blandt andet tager turen ud til Frihedsgudinden.

Derfra går det mod syd til den mindre by New Holland, hvor der produceres ballepressere med flere høstmaskiner til mærket af samme navn. På den egn er der rigtig mange Amish-folk, og det ser ud til, at vi kan besøge en farmer.

 

I magtens centrum

Næste stop er Washington D.C. - hvor Donald Trump regerer fra Det hvide hus og kongressen ligger højt på Capitol Hill. Vi skal opleve en del af magtens centrum på en guidet rundtur, hvor vi ser det mest interessante.

Derefter går det sydover med besøg på typiske amerikanske landbrug på de kanter, hvor vi får gode muligheder for at høre farmernes syn på landbrugets situation i USA.

En af de sidste dage håber vi på at kunne besøge North Florida Holsteins, hvor der er 10.000 sortbrogede køer. Så mange har ingen danske landmænd, selvom flere og flere er blevet temmelig store.

 

Afgang til rummet

Næstsidste dag bliver brugt på at besøge Kennedy Space Center - også kendt som Cape Canaveral. Altså stedet, hvorfra mange raketter med og uden mandskab er sendt ud i rummet. Hvordan, det foregik i en tid, hvor computere var som villaer for at have regnekraft som en nutidig mobiltelefon, får man et rigtig godt indtryk af.

 

Rejseleder oversætter til dansk

Som rejseleder deltager tidligere chefredaktør Niels Damsgaard Hansen på hele turen. Han sørger for oversættelse ved besøgene og er behjælpelig med råd og vejledning fra tilmelding til turen slutter.

Turen koster inklusiv helpension 21.950 kroner i delt dobbeltværelse. Se det detaljerede program med tilmeldingsblanket på www.rejsogoplev.dk eller ring til Niels Damsgaard Hansen på mobil 51 41 71 58 eller skriv til niels@rejsogoplev.dk.

 

Uændret tysk notering

Nord-West noteringen er i dag uændret 71,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er i dag ligeledes uændret 46,60 euro.

Pas på skatten ved brug af underleverandører

Brug af underleverandører kan koste dyrt, hvis ikke du har styr på skatten, advarer ekspert.

Ny online markedsplads for brugte maskiner

Siden 2016 har det danske firma Logpartner A/S formidlet salg af brugte maskiner til kunder i mere end 200 lande over hele verden. Men nu er det tid til at tage det næste skridt med en topmoderne auktionsplatform.

Få overblik over ASF-truslen via podcast

Afrikansk svinepest er set ikke langt fra den polsk-tyske grænse. Og sker der et udbrud i Tyskland, kan det få økonomiske konsekvenser for især eksportører af smågrise. Hør podcasten om emnet.

ASF truer – sæt fokus på smittebeskyttelse

Konsulenterne hos SvineRådgivningen opfordrer producenter til, at de sammen med staldens personale har fokus på smittebeskyttelse.

Udbring gylle så tæt på såtidspunktet som muligt

Gylle kan udbringes til vårsæd før eller efter såning. Valget påvirker den udbringningsteknologi, der skal benyttes, men valget har også betydning for udnyttelsen af gyllens næringsstoffer.

Sådan sår du majs

Der går et par gode måneder endnu, førend det er tid til at så majsen. Det til trods er det ikke for tidligt at blive mindet om, hvordan majsen får de bedste betingelser.

Kend din fremstillingspris på grovfoder

Christian Lund, formand L&F, opfordrer mælkeproducenterne til at komme tættere på økonomien i deres grovfoderproduktion.

Alternativer til efterafgrøder kan være en fordel

Tilpasning til efterafgrødekravene kræver, at man kender omkostningerne ved de enkelte tilpasningsmuligheder. Seges har regnet på omkostninger ved efterafgrøder, tidlig såning af vintersæd, kvotereduktion og brak.

Skepsis hos L&F over udsigt til flytning af miljømål

Landbrug & Fødevarer forholder sig skeptisk over for, at overvurdering af kvælstoftilførslen er lig med, at miljømål også dermed skal flytte sig tilsvarende nedad.
Side 1 af 1754 (35063 artikler)Prev1234567175217531754Next