bannerPos

Oplev USA fra New York til Orlando

Capitol i Washington D.C., hvor de folkevalgte politikere træffer beslutninger, som på mange måder også har indflydelse på vores hverdag.

Redaktionen

20-07-2019 08:31
På en spændende studietur fra 27. oktober til 6. november kan man se mange af USA’s højdepunkter på østkysten, besøge interessante landbrug samt maskinfabrikken i byen New Holland, som har lagt navn til det kendte mærke.

I år er det præcis 50 år siden, at den første bemandede raket blev sendt til månen. Så hvorfor ikke besøge Cape Canaveral, hvor vi kan opleve de store raketter og se, hvordan det hele foregik?

På studieturen til USA’s østkyst fra New York til Orlando i Florida ender vi netop med at besøge Kennedy Space Center, hvor vi kan opleve hele det amerikanske rumprogram på tæt hold.

Starten går i New York City, hvor vi bor centralt på Manhattan og blandt andet tager turen ud til Frihedsgudinden.

Derfra går det mod syd til den mindre by New Holland, hvor der produceres ballepressere med flere høstmaskiner til mærket af samme navn. På den egn er der rigtig mange Amish-folk, og det ser ud til, at vi kan besøge en farmer.

 

I magtens centrum

Næste stop er Washington D.C. - hvor Donald Trump regerer fra Det hvide hus og kongressen ligger højt på Capitol Hill. Vi skal opleve en del af magtens centrum på en guidet rundtur, hvor vi ser det mest interessante.

Derefter går det sydover med besøg på typiske amerikanske landbrug på de kanter, hvor vi får gode muligheder for at høre farmernes syn på landbrugets situation i USA.

En af de sidste dage håber vi på at kunne besøge North Florida Holsteins, hvor der er 10.000 sortbrogede køer. Så mange har ingen danske landmænd, selvom flere og flere er blevet temmelig store.

 

Afgang til rummet

Næstsidste dag bliver brugt på at besøge Kennedy Space Center - også kendt som Cape Canaveral. Altså stedet, hvorfra mange raketter med og uden mandskab er sendt ud i rummet. Hvordan, det foregik i en tid, hvor computere var som villaer for at have regnekraft som en nutidig mobiltelefon, får man et rigtig godt indtryk af.

 

Rejseleder oversætter til dansk

Som rejseleder deltager tidligere chefredaktør Niels Damsgaard Hansen på hele turen. Han sørger for oversættelse ved besøgene og er behjælpelig med råd og vejledning fra tilmelding til turen slutter.

Turen koster inklusiv helpension 21.950 kroner i delt dobbeltværelse. Se det detaljerede program med tilmeldingsblanket på www.rejsogoplev.dk eller ring til Niels Damsgaard Hansen på mobil 51 41 71 58 eller skriv til niels@rejsogoplev.dk.

 

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland

En misforståelse at landbruget stadig fører krig mod kvælstof

- Jeg er lidt skuffet over, at landbrugets organisationer og øvrige aktører ikke stiller sig mere skeptisk overfor det gavnlige i at vedblive med at føre krig imod kvælstof (N), skriver Jørn Rasmussen. – Miljøministeriet bør anmeldes for at krænke proportionalitetsprincippet, mener han.
Side 1 af 1612 (32224 artikler)Prev1234567161016111612Next