Rotteproblemer kan stige i ly af corona-situationen

Efter den milde vinter stortrives rotterne, og kloakvirksomheden Norva24 advarer mod at lade stå til under corona-krisen.

SKADEDYR De spreder ikke corona-virus, men derimod et hav af andre sygdomme, og deres levevilkår har sjældent været bedre.

For mens store dele af Danmark har været lukket ned, har behovet for at vedligeholde kloaknettet og bekæmpe skadedyrene i undergrunden ikke været mindre.

Danmarks største udbyder af kloakservice, Norva24, oplever en stigning i rotterelaterede kloakproblemer og advarer om, at skadedyrene fortsat bør bekæmpes – også selv om det ikke er det mest presserende problem i de flestes bevidsthed for tiden.

- Selv om det meste af samfundet er gået i stå, er det vigtigt, at vi ikke udskyder alt, der har med vedligehold af kloakkerne at gøre. Hvis vi lader stå til, vil der blandt andet hobe sig fedt op, som kan stoppe kloakkerne til, og vi risikerer at bakterier fra kloakkerne bliver spredt, forklarer Daniel Hansen, der er driftschef hos Norva24.

Flere rotter end normalt

- Efter den historisk milde vinter er der i år markant flere rotter end normalt, og vi ser derfor en stigende tendens til rotteproblemer, oplyser Daniel Hansen i den forbindelse og tilføjer:

- Når vi laver en TV-inspektion af et kloaksystem, hvor vi blandt andet kontrollerer, om der er rotter, tilbyder vi nu af samme årsag at sætte en rottespærre op i samme ombæring, så folk kan have ro i maven.

Norva24’s TV-biler har under corona-krisen ufortrødent kørt rundt og tjekket tilstanden på kloakker hos såvel forsyninger og virksomheder som private over hele landet.

For at undgå et alvorligt efterslæb på kloaknettet, når corona-krisen har lagt sig, tager kloakspecialisten særlige hensyn, så arbejdet kan fortsætte.

- Vi opfordrer til, at man i disse tider ikke er bange for at få besøg af kloakmesteren. Vi får alle oplysninger, vi har brug for, på forhånd, så vi kan komme og løse problemerne uden at være i fysisk kontakt med beboerne, og på den måde kan vi undgå, at problemerne hober sig op, når krisen er ovre, påpeger Daniel Hansen.

jhal

Læs også