NATUR Syngenta og FaunaPhotonics står bag et nyt initiativ, som skal fremhæve og hylde danske landmænd, der gør noget godt for at hjælpe biodiversiteten på deres bedrifter.

Ifølge EU’s nye biodiversitets strategi, »Bringing nature back into our lives«, er landbruget en vigtig aktør og har stort potentiale til at fremme biodiversiteten.

Landbruget er således én ud af de tre store sektorer, hvor det er ekstra vigtigt at opretholde og beskytte biodiversiteten – blandt andet ved at skabe mere naturrige områder på landbrugsjord.

 - Det er et fælles ansvar at sikre biodiversiteten, og det kommer til at kræve en samlet indsats fra alle sider. Vi håber derfor, at initiativet vil motivere landmænd til at dele deres gode idéer og forhåbentlig også inspirere andre landmænd til at gøre det samme, siger Carina Christine Skovmøller, head of sustainability & press, Syngenta Nordic, og fortsætter:

- Det kan være alt fra blomsterstriber, bihoteller, kvasbunker eller noget helt andet, der måske bare er tænkt på en anderledes måde. Det kan være en helt simpel og enkel idé. Vi ved, at der allerede er en masse spændende og kreative idéer derude, som vi glæder os til at få indsigt i og være med til at dele.

Nominering af bedste initiativer

For FaunaPhotonics, der arbejder med nye metoder til monitorering af flyvende insekter, er det også vigtigt, at der sættes yderligere fokus på biodiversiteten i dansk landbrug.

- Vi ser dette som et vigtigt initiativ i forhold til at sætte fokus på biodiversitet i Danmark. Vi arbejder med at monitorere flyvende insekter, og en stor del af vores arbejde går ud på at forstå og kortlægge biodiversitet forskellige steder i verden. Derfor ser vi også behovet for at passe på biodiversiteten, siger Kiri Miyaca Fløistrup, agronom hos FaunaPhotonics.

En jury af eksperter inden for biodiversitet i Danmark vil sammen gennemgå alle idéer og vil i slutningen af året nominere tre af de bedste initiativer.

Alle initiativer vil efterfølgende blive delt til inspiration for alle danske landmænd og andre, der vil hjælpe med at fremme biodiversiteten.

jhal

Sådan deltager man

For at deltage skal man indsende en kort beskrivelse af, hvad man gør for biodiversiteten, hvorfor det er en god idé, samt forklare hvordan man har gjort det. Desuden skal man medsende billeder og/eller en kort video, der viser idéen, eller hvad man har gjort.

  • Beskrivelse af aktivitet (max. 200 ord)
  • En kort video (max. to minutter)
  • Billeder uden personer (max. fem stk.)
  • Det fremsendte materiale vil blive vurderet af et dommerpanel, bestående af eksperter, der har fokus på biodiversitet i Danmark.
  • Tilmeldingsfrist er den 20. november 2020 på www.syngenta.dk/baeredygtighed/biodiversitet/2020