Faglighed frem for tilskuertal i Aulum

Mens vejret kostede tilskuere, glæder Aulum Dyrskues formand sig over, at alt klappede på det faglige plan.

Vejret var lidt for fugtigt til, at det lykkedes at indfri ambitionerne om at trække flere gæster til end sidste år. Så igen i år fandt cirka 4.500 besøgende vejen forbi Aulum Dyrskue i lørdags.

Med en sommer hvor vejret har spændt ben for masser af arrangementer, var dyrskue-formand Erik Sørensen dog fint tilfreds med fremmødet.

- Den seneste tid har der været Vildbjerg Cup og stort cykelløb i Herning, der er druknet. 14 dage inden var Hobro Dyrskue uheldige med vejret, mens man måtte aflyse en hel dag af traktortræk-stævnet i Brande på grund af regn. Så vi klager ikke over en halv dag, der var lidt fugtigere end håbet. Der var heldigvis stadig lunt, mens der var heller ikke en vind, der rørte sig. Så selvom den slags altid koster et par tilskuere, er vi godt tilfredse, siger formanden.

 

Højt niveau

Når Erik Sørensen skal måle dyrskuets succes, lægger han da også vægten et andet sted end besøgstallet.

- Selvfølgelig vil vi gerne have så mange besøgende som muligt, men det er det faglige, der er dyrskuets DNA. Vi startede ikke Aulum Dyrskue op igen for at få en byfest mere. Det handler om det professionelle, og her har vi fået positive tilbagemeldinger fra udstillerne, siger han.

I alt var der meldt 104 køer til – det klart største antal efter dyrskuets genopstandelse i 2014 – men flere måtte melde afbud i sidste øjeblik på grund af mycoplasma. Det ødelægger dog ikke dyrskue-formandens humør.

- Det er altid ærgerligt, at nogle falder fra, men fremmødet var stadig flot, og dommerne tilkendegav, at niveauet var højt, siger han.

Udover køerne var også 70 heste, 11 får, 3 geder og 15 kaniner på plads på dyrskuepladsen, som blev åbnet med tale af Sagro-formand Svend Agergaard.

- Det er vigtigt for os altid at have en fra landbrugsorganisationerne til at holde åbningstale. Netop for at understrege det professionelle aspekt. Et dyrskue er landbrugets mulighed for at vise flaget, og det synes jeg, lykkedes flot.


Læs også