Agrovi har temaaften for hesteejere

Der er fokus på giftige planter og ændringerne i hesteloven, når Agrovi i Ringsted har temaaften for hesteejere.

Hvad går de seneste ændringer af den omstridte hestelov ud på, og hvilke konsekvenser har det? Hvordan kan man spotte, om der er giftige planter på de arealer, hvor man har heste? Og hvad kan man gøre, hvis man finder dem på folden, eller der er tegn på, at en hest er blevet forgiftet?

Det er nogle af de mange spørgsmål, man kan få svar på, når rådgivningsvirksomheden Agrovi inviterer til en temaaften for hesteejere torsdag den 4. maj klokken 18.30 til 21. Det har Agrovi – med stor succes – tidligere gjort i Hillerød, og nu bliver det så i virksomhedens lokaler på Balstrupvej i Ringsted.

Her kan blandt andet møde bygningskonsulent Tina Seligman, der vil fortælle, hvad de vedtagne ændringer af den omstridte hestelov betyder. Uanset om det drejer sig om management i hesteholdet, indretningen af staldbygninger – både eksisterede og dem på tegnebrættet – er der sket ændringer, som man bør kende. 

Sundhedsfaglige indlæg

Efterfølgende fortsætter mødet i det sundhedsfaglige hjørne, hvor natur- og miljøkonsulent Andreas Höll indleder med at fortælle om kendetegn ved de planter, der i yderste tilfælde kan slå hestene ihjel, og hvordan man kan forebygge og bekæmpe deres udbredelse på folde og græsmarker.

Dyrlæge Katrine Boel, som i det daglige hjælper heste via akupunktur og homøopati, holder dernæst et indlæg om forgiftningssymptomer hos heste og giver tips til, hvilke planter, der kan bruges til hjælp ved akutte skader og adfærdsproblemer.

Det koster 200 kroner at deltage, og tilmelding via www.agrovi.dk sker efter først-til-mølle-princippet – dog senest mandag den 1. maj.

Læs også