Asger Krogsgaard ny formand for dansk handelskammer

Landbrug & Fødevarers næstformand, Asger Krogsgaard, er udnævnt til ny formand for ICC Danmark, hvor han afløser Michael Kjær.

Næstformand i Landbrug & Fødevarer, Asger Krogsgaard, er udnævnt som ny formand for ICC Danmark. Han overtager pladsen fra Michael Kjær, der også har siddet som bestyrelsesformand for Dansk Erhverv i en årrække.

ICC (International Chamber of Commerce) er en global erhvervsorganisation med ca. 6 mio. medlemsvirksomheder fordelt på 130 lande over hele verden.

- Vi glæder os over at få Asger ombord. Ikke blot er Asger en erfaren og succesfuld forretningsmand, han har også et stort handelspolitisk indblik. Og det er der brug for, siger Jens Klarskov, generalsekretær i ICC Danmark.

ICC arbejder for frihandel og for at skabe forudsigelighed og fælles retningslinjer for virksomheder, når de handler på tværs af grænser.

Vigtigt med fokus på samhandel

Asger Krogsgaard er, ved siden af sit job som næstformand hos L&F, også formand for Danske Slagterier og næstformand i Danish Crowns bestyrelse. Det er derfor ikke første gang, at han berører arbejdet i en bestyrelse med fokus på erhvervslivet.

- Det er med ydmyghed, at jeg nu har fået opgaven som formand for ICC Danmark. Netop nu er der et særlig stort behov for det arbejde ICC bedriver, som fortaler for frihandel og internationalt samarbejde. Og ICC’s globale netværk og tilstedeværelse gør organisationen til et unikt forum for samarbejde og dialog omkring handelspolitiske udfordringer, siger Asger Krogsgaard og fortsætter:

- Det er vigtigt specielt for vores eksportnation, at vi håndterer de handelsrelationer, vi har, på bedste vis, så vi kan styrke vores samhandel med resten af verden.
Asger Krogsgaard var allerede en del af ICC Danmark inden udnævnelsen, da Landbrug & Fødevarer er medlem. Derudover rummer ICC Danmark også medlemmer som A.P. Møller-Mærsk, Danish Crown, Danske Bank og Vestas.

Fakta om ICC:

  • ICC Danmark har lidt over 100 medlemmer, mens ICC på globalt plan har ca. 6 mio. medlemmer.
  • ICC arbejder tæt sammen med internationale organisationer som FN og WTO. Blandt andet arbejder ICC aktivt for at gøre virksomhederne og deres løsninger til en endnu mere integreret del af arbejdet for, at nå FNs bæredygtige udviklingsmål.
  • ICC har observatørstatus ved FN’s generalforsamling.
  • I regi af ICC udvikles mange af de standarder og retningslinjer som virksomheder anvender dagligt, når de handler på tværs af grænser. Blandt andet er det ICC som er ansvarlig for reglerne for Incoterms og remburser.

Læs også