MidtWest Farmshow for 12. gang i Skive

Programmet er klar til MidtWest Farmshow lørdag den 17. juni. Det bliver en dag hvor dyrskue, børneaktiviteter, produktudstillinger og underholdning går op i en højere enhed, og den rette dyrskuestemning bliver skabt for 12. gang i træk.

Lørdag den 17. juni står i dyrenes tegn. Det er dyrskuedag, og der bliver rig mulighed for at se masser af flotte kreaturer og heste
til MidtWest Farmshow i Skive. Der stiller knap 200 malkekøer, kødkvæg og heste til bedømmelse.

Erhvervsudstillingen


I år centreres pladsens aktiviteter og erhvervs-udstillinger omkring én fælles ring.


Der er masser af forskellige udstillerstande på pladsen. Man kan møde politiske partier, landbrugsmaskiner, haveservice og meget mere. Der vil også være et temaområde med blandt andet kreative sysler samt et andet med jagt, fiskeri og friluftsliv.


Thise Mejeri kommer med en stand, som nok skal blive populær blandt publikum både fra land og by. Her vil der blandt andet være smagsprøver.

Stor opbakning til børnedyrskuet


Men også børnene har mulighed for at udstille deres kæledyr på børnedyrskuet ved 4H. Her kan man se heste, kalve, hunde, katte, kaniner og andre smådyr. Og selv om man ikke har et kæledyr, kan man sagtens udstille. Det behøver ikke at være dyr, men kan være mange andre ting: en flot pyntet cykel, ens bedste legetøj, en fantasifuld kage eller noget fra haven.
Der er lige nu tilmeldt både kalve, ponyer, hunde, kaniner, marsvin og høns.


Børnene tyvstarter skuet


Farmshowet tyvstarter traditonen tro fredag den 16. juni med »Børnenes Dag«, en dag kun for børn. Her er alle skoleklasser, institutioner og dagplejere inviteret ned på pladsen til klappedyr og masser aktiviteter.


Der er dagen igennem små spændende oplæg om køer, heste, grise, æg og fjerkræ samt maskiner.


En naturvejleder fra 4H er til stede med sin insektfarm og fortæller om insekternes betydning for naturen og jordens frugtbarhed. Insekter kan gå hen og blive fremtidens føde, og derfor vil hun vise, hvordan man kan avle insekter hjemme til føde. Der er også mulighed for smagsprøver på insekterne.

Aktiviteter og underholdning


Både fredag og lørdag vil der være et kæmpe legeland på pladsen, hvor børn kan boltre sig. Derudover er der blandt andet pedaltraktorer, legetæppe med dyr, bondegård, traktorer, kreative aktiviteter af forskellig slags, smagsprøver.


Lørdag byder på forskellig underholdning samtidig med, at bedømmelse og præmiering af både kreaturer og heste samt børnedyrskuet foregår i de to ringe.


Der er også forrygende hesteshow, naturvejleder og flere andre opvisninger.


MidtWest Farmshow arrangeres af foreningen MidtWest Farmshow, som består af Skiveegnens 4H, Viborg 4H og en masse frivillige.

Læs også