650 blev inspireret på Agri Farm Day

650 trodsede regnen og gik i marken for at få ny viden og inspirati-on, da Agri Nord i går afviklede Agri Farm Day på forsøgsmarkerne på Christianshøj ved Aalborg.

Selv ikke hidsige regnbyger kunne i går holde deltagerne hjemme fra Agri Nords Agri Farm Day, der hvert år afholdes på forsøgsarealerne på Christianshøj i Klarup lidt sydøst for Aalborg.

650 deltog i arrangementet, og det er et meget flot deltagerantal, vurderer teamleder plante-avl, Poul Madsen.

- Det var fantastisk at se alle de mennesker i marken, selvom vejret svingede noget, siger han.

Årets deltagerantal ligger næsten på niveau med tidligere år, men høj solskin kunne måske have tiltrukket 100 flere besøgende, vurderer han.

Vurderer sorter

Planteavler Kjeld Christensen, Blenstrup, er fast deltager på Agri Farm Day, og han bruger ar-rangementet til at orientere sig omkring, hvordan de forskellige sorter arter sig.

- Jeg er nysgerrig efter at se de nye sorter, og man er nødt til at se noget nyt. Ellers lærer man jo ikke noget, siger han.

Samtidig bruger han forsøgsmarkerne som et pejlemærke for, hvordan afgrøderne står hjem-me hos sig selv.

- Så kan jeg vurdere, om der er noget, jeg har gjort forkert derhjemme, siger han.

Guidede ture

Agri Nords konsulenter guidede gæsterne rundt til de mange forskellige forsøg i hold. Guiderne sørger for, at deltagerne kommer hele vejen rundt, og samtidig styrer de, at tiden ikke skrider.

Det er et koncept både landmænd og gæsteudstillere sætter pris på.

- Det system får vi meget ros for, siger Poul Madsen

Egon Thorsgaard, Kjellerup, var med på hele den to timer lange tur rundt i forsøgsmarken.

Han driver 350 hektar planteravl og opdrætter årligt 100.000 hønneker i Skjellerup ved Hobro.

- Jeg har været med hele turen rundt og har set alle sorterne. Jeg har især kigget efter nye hvedesorter og rugsorter, der egner sig godt til lettere arealer, fortæller han.

Egon Thorsgaard bruger den viden, han tilegner sig på turen rundt i marken, aktivt i løbet af vækstsæsonen som grundlag for en god snak med planteavlskonsulenten fra Agri Nord, der besøger hans marker 1-3 gange henover vækstsæsonen.

Læs også