KHL-formand: Økologer og konventionelle bør stå sammen

Formand i KHL, Hans Damgaard, opfordrer til sammenhold mellem konventionelle og økologiske landmænd

Fyring med træpiller og andre alternativer til den traditionelle olie, har i disse år vind i sejlene. Det mærker man også hos firmaet PSK Bioenergi, der har specialiseret sig inden for fyring med træpiller og briketter.

Dels i form af kaloriferefyr, der, ifølge indehaver af PSK Bioenergi, Alex Pedersen, adskiller sig fra andre typer af fyr, som han også har på programmet og sælger.

-  Kaloriferefyret har en kedel uden vand, der varmes op med træpiller. En ventilator omkring kedlen blæser varmen rundt, og det kræver blot en skorsten og el-installation, forklarer Alex Pedersen, der understreger, at fyret er utroligt nemt at installere.

Samtidig kan fyret, der tilbydes i størrelser fra 24 kW til 250 kW, hvilket betyder at store rum og haller på op til ca. 45.000 kvadratmeter, kan opvarmes som eksempelvis kyllingehuse, maskinhaller og lignende. Fyrene koster fra 25.000 kroner og opefter.

Alex Pedersen vurderer, at til en stor hal, kyllingehus eller lignende, vil et anlæg til omkring 50.000 – 60.000 kroner være niveauet. De største fyr ligger prismæssigt i omegnen af 100.000 kroner.

En lavere tysk moms i forhold til Danmark, gør det fordelagtigt at bestille og hente træpiller syd for grænsen.

PSK Bioenergi har med eget selskab både i Danmark - og i Tyskland via webshoppen www.Energi7.dk, som Alex Pedersen har overtaget, gjort det muligt at bestille online, og enten selv hente, eller booke en vognmand til at hente bestillingen af tyske kvalitets træpiller, og få dem leveret til døren. Reglen siger blot, at kunden selv skal bestille og få afhentet træpillerne. Og med hensyn til  kvalitet, er det især renheden i det materiale træpillerne er lavet af, som Alex har fokus på.

Alex Pedersen har med en fortid som vognmand stor erfaring med bestillinger, transport og levering, og det var en hobby dengang med salg af træpiller, som han i dag har gjort til sin levevej.

-  Flere og flere østeuropæere pressede vognmandsmarkedet, og da jeg fik mulighed for at overtage hjemmesiden Energi7 startede jeg op, fortæller Alex Pedersen, der i dag har energikunder over hele landet.

Et samarbejde med N.H. Bioservice i Nr. Snede gør, at PSK Bioenergi også tilbyder service og telefonrådgivning vedrørende pillefyr.
Alex Pedersen har planer om at få lavet nogle mobile anlæg, der kan lejes kunden for at prøve teknologien af. Allerede nu er der installeret et demo-anlæg ved Nordenskov i det sydjyske, hvor det er muligt at se anlægget i drift.
 

Læs også