Ambassadør positiv over for nordjysk rekruttering

Rumæniens ambassadør roser Agri Nords rekruttering af rumænsk arbejdskraft.

For nylig var Rumæniens ambassadør i Danmark, Alexandru Gradinar på besøg hos Agri Nord for at høre mere om, hvordan man rekrutterer arbejdskraft fra Rumænien.

- Jeg påskønner Agri Nords arbejde med rekruttering af udenlandsk arbejdskraft. Rekrutteringen tager hensyn til alle aspekter for den ansatte. Det gælder både de første presserende behov såvel som behov, der opstår på længere sigt. Agri Nord hjælper med danskundervisning, rådgivning om ansættelsen og finansielle forhold, ligesom der er hjælp til opholdstilladelse og opstart hos den nye arbejdsgiver. Det er meget positivt, siger Alexandru Gradinar.

Teamleder for HR & Rekruttering, Vittus Bernlow, fik en god dialog med ambassadøren.

- Vi fik en rigtig god drøftelse af opkvalificering af rumænere i dansk landbrug og vigtigheden af deres arbejdskraft her hos os, siger Vittus Bernlow.

Know-how tilbage til Rumænien

Agri Nord oplever, at flere og flere rumænere vender tilbage til deres hjemland med den nye viden, de har fået i Danmark.

- Mange rumænske gårdejere efterspørger rumænere, der er uddannet i Danmark, siger Vittus Bernlow.

Uddannelsen, som rumænerne får i Danmark, er et aktiv for Rumænien, vurderer ambassadøren.

- Det er positivt, når rumænere efter en periode i Danmark vender tilbage med know-how og ledelseserfaring og arbejder for rumænske landbrug og derved bidrager til udviklingen af hele landbrugssektoren, siger Alexandru Gradinar.

Han understreger desuden, at Danmark tilbyder rumænerne rigtig gode forhold.

- Det danske arbejdsmarked er attraktivt ikke alene for rumænere, men for alle på grund af den danske arbejdsmarkedsmodel og standarder og på grund af de muligheder, der er for professionel udvikling, siger han.

Rumænere er et aktiv for landbruget

Vittus Bernlow er ked af alle de negative historier, der florerer om rumænere i Danmark. For hans oplevelse er en helt anden.

- Det er yderst begavede folk, der vil og kan, og landmændene er rigtig glade for at have rumænere ansat, siger han.Der er på nuværende tidspunkt cirka 3.200 rumænere bosat i Nordjylland. 

Læs også