Tempo-maskine har fået en storebror

Väderstad viser i Hannover Tempo L 18 med 18 rækkeenheder.

Väderstad tiltrak en kødrand af journalister, da virksomheden i søndags holdt pressekonference for at præsentere sine nyheder på messen.

En af grundene til den store interesse blandt journalisterne var, at såmaskinen Väderstad Tempo L nu har fået en storebror, Tempo L 18, der har premiere på Agritechnica.

Tempo L 18 fås med en rækkeafstand ned til 500 millimeter, hvilket gør den meget velegnet til at så raps eller sukkerroer.

For at muliggøre såningen af en lang række af afgrøder kan Tempo L 18 bygges om fra 18 til 12 rækkeenheder. Med 12 rækkeenheder kan rækkeafstanden stilles mellem 700 og 800 millimeter, så den bliver velegnet til såning af afgrøder såsom majs, lyder det fra Väderstad.

Den nye Tempo L 18 går i produktion i juni 2018.

Verdensrekord

Fra februar 2018 kan alle Tempo-modeller, lige fra R 4 til L 16, udstyres med et småfrø-kit, som øger præcisionen, når der skal sås afgrøder som raps og sukkerroer.

Den store interesse for Tempo-maskinerne skyldes blandt andet, at Tempo L 16 satte verdensrekord i år, da den såede 502,05 hektar majs på 24 timer – med høj præcision og placeret gødning.

Læs også