Optimistiske toner fra maskinbranchen

Ifølge en undersøgelse fra maskinhandlernes egen europæiske paraplyorganisation, Climmar, ser fremtiden for maskinhandlerbranchen ikke så sort ud.

Den europæiske paraplyorganisation, Climmar, der organiserer maskinhandlere i 16 lande i Europa, og hvor Dansk Maskinhandlerforening også er medlem, organiserer 18.864 maskinforretninger.

De 18.864 maskinforretninger har til sammen 155.000 ansatte.

Ifølge tal fra Climmar, som er offentliggjort under den igangværende Agritechnica-messe i Hannover, er det de danske maskinforretninger, som har den største omsætning pr. forretning, mens forretningerne i Danmark opnår en andenplads, når det gælder omsætning pr. medarbejder.

Fremgang for danske maskinforretninger

Climmar-undersøgelsen viser også, at de danske maskinforretninger har haft omsætningsfremgang i første halvår af 2017 i forhold til 2016.

Kigger man dybere ned i undersøgelsen, fremgår det ligeledes, at der har været en fremgang i salget af nye maskiner i Danmark, Italien og England i første halvår af 2017, sammenlignet med samme periode i 2016.

På værkstedsarbejdet er der også fremgang for Danmark, mens England og Italien har uændret omsætning.

Forventer fremgang

Climmar har også spurgt de europæiske maskinhandlere, hvad deres forventninger er til hele 2017, og her forventer blandt andet Danmark, Tyskland, England, Østrig og Benelux-landene fremgang, mens de franske maskinforhandlere forventer en tilbage i omsætning og antal solgte enheder.

Climmar måler også omsætningen fordelt på de forskellige markedsområder. Tallene nedenfor er baseret på et gennemsnit fra alle 16 medlemslande.

Her fremgår det, at 56 procent af omsætningen kommer fra salg af nye maskiner, 17 procent fra reservedele, 15 procent fra brugte maskiner, 9 procent fra værkstedsarbejde og de sidste 3 procent fra andet.

Læs også