Gourmetgrise fra Sydfyn i godt selskab

Svineproducenter på Sydfyn har med en kødfuld gris via Svendborg Slagtehus A/S banet vej til spisekortet på en række restauranter i hele landet.

Svendborg Slagtehus A/S, der i 100 år været det lokale sydfynske slagteri, har fået en række sydfynske svineavlere til at producere en let overvægtig gris. For derigennem at kunne levere attraktivt gourmetkød med en særlig historie.
- Vores aftale går ud på, at svineproducenterne skal udvælge og levere de bedste grise i vægtkategorien 75-90 kilo, siger direktør Niels Hørlyck fra Svendborg Slagtehus A/S.
- Vi fortæller vore aftagere, at grisene har et længere og et godt liv i staldene, og at vejen til Svendborg Slagtehus er kortere og slagtningen mere nænsom. Og det har været en succes, lyder det fra en tilfreds direktør.
Han forklarer, at denne lidt større og tungere gris nu i nogle år er blevet markedsført som Svendborg Gourmetgris. Når den er slagtet, køles den langsomt ned på krog og modnes derved naturligt. Det giver kødet et mørkere udseende, en intens og fyldig smag og en ekstraordinær perfekt svær.

Landsdelens specialiteter

- Det er glædeligt at se, at kvalitetskød fra lokale producenter og de fine udskæringer fra fagfolk har fået stor opmærksomhed hos forbrugerne, siger Niels Hørlyck og nævner, at der på slagtelinjerne udelukkende arbejder faguddannede slagtere, som ved, hvordan kødet skal behandles, og hvordan udskæringerne skal være.
Direktøren fortæller videre, at man har et fint samarbejde med Kildegårdens Kødkvæg, som blev kåret som dansk mester for »Årets Bøf 2017 Kildegaardens Ribeye«. Det skete ved en blindsmagning i oktober blandt madskribenter og kendiskokke på Oslobåden. Det var andet år i træk, at Kildegaarden fik prisen.
 

Læs også