Unge har det svært med svinekød

Det bør tages alvorligt, at mange unge ikke ved, hvordan de skal tilberede svinekød, lyder det fra Landbrug & Fødevarer

Svinekød giver rynker i panden hos mange unge. De er nemlig usikre på, hvilke retter de kan lave ud af helt almindelige svinekødsudskæringer.

Det viser en undersøgelse, som Landbrug & Fødevarer (L&F) har lavet. Og ifølge L&F er det et problem, der skal tages alvorligt.

- Vi har igennem adskillige forskellige analyser – også på tværs af kødtyper – registreret, at der er et enormt behov for en højere grad af maddannelse og en efterspørgsel efter madviden blandt de unge, som i mange sammenhænge virkelig ønsker at vide mere om mad. Både fordi det letter deres hverdag, men også fordi der er status i at gå op i mad blandt de unge, skriver L&F blandt andet på sin hjemmeside.

- Endnu en grund til at tage undersøgelsen om svinekød alvorligt er, at der er en lang række værdier forbundet med svinekød. Forbrugerne føler først og fremmest, at svinekød er tæt forankret med den danske madkultur og de mere traditionelle retter. Jul, tradition, barndommen og det velkendte, giver forbrugerne tryghed og en følelse af kontinuitet på tværs af generationerne, lyder det videre.

Læs også