Det bør tages alvorligt, at mange unge ikke ved, hvordan de skal tilberede svinekød, lyder det fra Landbrug & Fødevarer
Svinekød giver rynker i panden hos mange unge. De er
nemlig usikre på, hvilke retter de kan lave ud af helt almindelige
svinekødsudskæringer.
Det viser en undersøgelse, som Landbrug & Fødevarer
(L&F) har lavet. Og ifølge L&F er det et problem, der skal tages
alvorligt.
- Vi har igennem adskillige forskellige analyser – også på
tværs af kødtyper – registreret, at der er et enormt behov for en højere grad
af maddannelse og en efterspørgsel efter madviden blandt de unge, som i mange
sammenhænge virkelig ønsker at vide mere om mad. Både fordi det letter deres
hverdag, men også fordi der er status i at gå op i mad blandt de unge, skriver
L&F blandt andet på sin hjemmeside.
- Endnu en grund til at tage undersøgelsen om svinekød
alvorligt er, at der er en lang række værdier forbundet med svinekød. Forbrugerne
føler først og fremmest, at svinekød er tæt forankret med den danske madkultur
og de mere traditionelle retter. Jul, tradition, barndommen og det velkendte,
giver forbrugerne tryghed og en følelse af kontinuitet på tværs af
generationerne, lyder det videre.