Friland vil gøre det mere attraktivt at opfede tyrekalve

I et forsøg på at møde efterspørgslen på økologisk oksekød vil Friland udbetale en ekstra bonus til landmænd, der opfeder tyrekalve

Der er mangel på økologiske oksekød, og manglen får nu Friland til at se på alternative måder at skaffe mere kød.

- Mange af de tyrekalve, der fødes økologiske, opvokser ikke som økologiske dyr, fordi det er en dårlig forretning for landmændene. Ved at udbetale en ekstra bonus tror vi dog på, at det rent økonomisk kan betale sig for de økologiske landmænd at beholde dyrene, hvilket betyder, at vi kan øge mængden af økologisk oksekød til vores kunder, siger direktør i Friland Henrik Biilmann på Danish Crowns hjemmeside.

Her fremgår det, at det specielt er i sommermånederne, at der er behov for mere økologisk oksekød – og derfor bliver den økonomiske gulerod større for landmænd, der sender økologiske ungtyre til slagtning i april, maj, juni, juli og august.

Læs også