I et forsøg på at møde efterspørgslen på økologisk oksekød vil Friland udbetale en ekstra bonus til landmænd, der opfeder tyrekalve
Der er mangel på økologiske oksekød, og manglen får nu
Friland til at se på alternative måder at skaffe mere kød.
- Mange af de tyrekalve, der fødes økologiske, opvokser
ikke som økologiske dyr, fordi det er en dårlig forretning for landmændene. Ved
at udbetale en ekstra bonus tror vi dog på, at det rent økonomisk kan betale
sig for de økologiske landmænd at beholde dyrene, hvilket betyder, at vi kan
øge mængden af økologisk oksekød til vores kunder, siger direktør i Friland
Henrik Biilmann på Danish Crowns hjemmeside.
Her fremgår det, at det
specielt er i sommermånederne, at der er behov for mere økologisk oksekød – og derfor
bliver den økonomiske gulerod større for landmænd, der sender økologiske
ungtyre til slagtning i april, maj, juni, juli og august.