bannerPos

Buræg er klimaæg

Redaktionen

08-04-2016 10:06
På mødet »Hønen og ægget«, som blev afholdt af Tværfagligt Fødevareforum på Frederiksberg tidsdag aften kom det frem at danske buræg er de æg, der giver det laveste klimatryk.

På den baggrund foreslog en tilhører under debatten, at burægsproducenterne begynder at kalde deres æg for klimaæg.

- God ide, ring til Danæg, svarede Lars Bojsen fra Springkilde Æg, Tvingsted ved Horsens, der indledningsvis havde fortalt om sin ægproduktion.

Han forklarede dog samtidigt, at det var et krav fra EU, at der skal stå på æggebakkerne, at det er æg fra burhøns, og at forslaget derfor nok alligevel ikke bliver så let at føre ud i praksis.

Læs også: Professor kritiserer kampagne mod buræg

Lars Bojsen tilkendegav samtidigt, at han så meget hen imod resultater fra et større danske studie, der ventes offentliggjort senere på året, og som er en sammenligning af forskellige velfærdsparametre hos høner i forskellige danske produktionssystemer.

Det er forsker Anja Brinch Riber fra Aarhus Universitet, som står bag den nævnte undersøgelse. Og netop Anja Brinch Riber opfordrede i DR's program Detektor den 31. marts til, at medierne fremstiller et mere nuanceret billede af ægproduktionen i stedet for at fokusere meget ensidigt på burhøns kontra de øvrige systemer.

Landmænd: Vi vander meget mindre, end kommunen tror

Masser af boringer til markvanding er ikke i brug i Aabenraa kommune. Men det tror kommunen, lyder det fra LandboSyd. Og det giver landmændene problemer med at få tilladelser.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Den nye ferielov – er din virksomhed klar

Med den nye ferielov indføres samtidighedsferie, som betyder, at lønmodtageren kan afholde ferie samtidig med, at den optjenes.

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1565 (31282 artikler)Prev1234567156315641565Next