EU's mælkekvote er forsvundet, produktionen er steget og samtidig er mælkeprisen faldet dramatisk siden foråret 2014. De danske mælkeproducenter har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, og mange spørger, om vi i Danmark egentlig kan konkurrere med de andre lande, eller om vi vil stå tilbage som taberne?
- Selv om forårsarbejdet er ved at være over os, inviterer Landboforeningen Limfjord til møde om mælkemarkedet d. 6. april på Landbo Limfjord, da vi føler det fylder meget hos mælkeproducenterne, der står meget usikker om fremtiden, siger Claus Clausen, formand for Landboforeningen Limfjord.
Han fortæller videre, at der på mødet vil være indlæg ved både Susanne Clausen fra SEGES, der vil have fokus på, hvordan danske mælkeproducenter står i forhold til deres udenlandske kolleger, og ved Keld Winther Rasmussen, senior advisor Uhrenholt. Keld vil komme ind omkring, hvad vi kan forvente af markedet. Susanne Clausen og Keld Winther Rasmussen kender begge strukturen og vilkårene og har fingeren på pulsen og god indsigt i mælkemarkedet.
Mælkemarkedet er helt i bund i øjeblikket – spørgsmålet er om det vil vende igen og i givet fald, hvornår kan der forventes en bedring. EU’s afvikling af kvoterne har fået mælkeproduktionen til at stige i EU. Den højere produktion i EU får skylden for de meget lave mælkepriser i øjeblikket. Det har også ført til tanker om, at "vi" må styre udbuddet. Men kan det lade sig gøre, og hvis ikke - hvilke initiativer kan mælkeproducenterne da forvente i forhold til at stabilisere indtjeningen?
Kvægbrugskonsulent Jørgen Kristensen, Landbo Limfjord vil slutte mødet af med at komme med forslag til, hvad mælkeproducenterne så selv kan gøre for at sikre sig bedst muligt til mælkemarkedet.
Alle interesserede er velkommen til mødet.