Direktør: Højt øko-tillæg er ikke en sund udvikling
- Man kan godt kalde det et råb om hjælp, lyder det fra direktøren i Friland, Henrik Biilmann
Direktør i Friland Henrik Biilmann peger på, at det er Frilands formål at sikre leverandørerne så høj en pris som muligt – og udviklingen er positiv på kort sigt. Men der er et men:
- Men på lang sigt er det ikke en sund udvikling. Det vidner om, at udbuddet er kommet så langt under efterspørgslen, at vi hver uge må sige nej til kunder, der vil købe økologisk kød. Hvis ikke udbuddet stiger, kan det på sigt få kunder til at vælge økologien fra, siger direktøren således på Danish Crowns hjemmeside.
Et råb om hjælp
Her konstaterer Henrik Biilmann samtidig, at Friland har hårdt brug for nye leverandører af økologiske svin:
- Man kan godt kalde det et råb om hjælp. Både til
landmænd, der har mod på at omlægge til økologisk produktion, men i høj grad
også til bankerne, som ofte siger nej til at låne penge ud til omlægning til
økologisk produktion. Der er nok fortsat en opfattelse af, at økologien er et
lille og dermed risikofyldt segment. Men der er et stort vækstpotentiale i lige
præcis dette segment og dermed også en sund økonomi fremover.
Sammen med ledelsen og bestyrelsen i Friland har direktøren nedsat en
arbejdsgruppe, der skal komme med forslag til, hvordan interesserede landmænd
kan hjælpes til at omlægge til økologisk produktion.