Penge til fødevareforskning

Det er vigtigt, at Danmark hele tiden er et skridt foran med at udvikle nye løsninger

Hos Landbrug & Fødevarer (L&F) er man tilfreds med, at Folketinget sent torsdag besluttede at afsætte nogenlunde samme beløb til fødevareforskning næste år som i år.

- Vi er glade for, at der er så bred opbakning i Folketinget til at opretholde niveauet for den erhvervsrettede forskning, siger forskningschef hos L&F Morten Andersen Linnet i en pressemeddelelse.

Udover 130 millioner til decideret fødevareforskning forventer L&F, at yderligere midler vil blive brugt til gavn for fødevareklyngen på forskellig vis – blandt andet via forskning i miljøteknologi og via innovation og videnspredning gennem de såkaldte gts-institutter. Blandt institutterne er Teknologisk Institut, DHI og AgroTech.

- Hvis vi skal forblive konkurrencedygtige i en globaliseret verden, er det vigtigt, at vi hele tiden er et skridt foran med at udvikle nye løsninger inden for de sektorer, hvor Danmark står stærkt. Derfor er det rigtigt at prioritere fødevareområdet, lyder det fra Morten Andersen Linnet.

I forliget er der ifølge L&F afsat 25 millioner kroner til økologisk fødevareproduktion. Også den del af forliget hilser L&F velkommen.

- Det er helt centralt for et land som Danmark, der gerne vil gå foran på økologiområdet, at det også hele tiden investeres i forskning og udvikling på området. Derfor er vi glade for, at politikerne har lyttet til, hvilke behov der er på området, siger økologichef hos L&F Kirsten Lund Jensen.

Læs også