Ingen støtte til at flytte arbejdspladser til udlandet

EU har ifølge Christel Schaldemose fastslået, at virksomheder i fremtiden ikke vil kunne få statsstøtte til at flytte ud af landet

Danish Crown besluttede i august, at produktionen i Faaborg flyttes til Bugle i Cornwall i England.

Fordi Bugle ligger i et område i England, hvor det er svært at fastholde arbejdspladser, fik man tilsagn om statsstøtte på næsten 50 millioner kroner.

Siden har blandt andre Fødevareforbundet NNF sat spørgsmålstegn ved, om man må flytte danske arbejdspladser til England – og samtidig indkassere statsstøtte i millionklassen.

Samme spørgsmål har to danske medlemmer af Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose (S) og Bendt Bendtsen (K) stillet Europa-Kommissionen. Og Nu har de fået svar, skriver Fødevareforbundet NNF.

- Europa-Kommissionen siger tydeligt, at Danish Crown og andre danske virksomheder i fremtiden ikke vil kunne få statsstøtte til at flytte arbejdspladser ud af landet. Nu er det blevet slået fast med syvtommersøm, at det ikke er okay at give offentlig støtte til virksomheder i op til to år efter, de har lukket en produktion i et andet EU-land, siger Christel Schaldemose til NNF’s hjemmeside.

Her fremgår det, at Danish Crown formentlig får lov til at beholde de engelske statskroner, som de har modtaget for at investere i en større produktion i Cornwall.


Det skyldes at EU indtil 1. juli ikke har haft samme håndfaste krav om statsstøtte, som der findes i dag.


NNF oplyser, at de britiske myndigheder har oplyst, at statsstøtten er givet efter de gamle regler, som altså er blevet skrottet 1. juli i år.


Læs også