Randzonesag mod landmand er berammet – for fjerde gang

Povl Blak Bojer skal nu møde i retten til december

Datoen for retssagen mod tidligere gårdejer Povl Blak Bojer for brud på randzoneloven er fastlagt til den 11. og 12. december i Thisted. Det oplyser Bæredygtigt Landbrug.

Tre gange er Povl Blak Bojers sag blevet udsat indtil videre. Og selvom den tidligere landmand ikke længere ejer den jord, han er anklaget for ikke at oprette randzoner på, ser han frem til retssagen, som han er helt overbevist om, at han vil vinde:

- Jeg er fuldstændig sikker, for hvis vi taber den her sag, så skal de til at se på Grundloven efterfølgende, og det vedrører jo ikke kun landmænd. Så er det jo ejendomsretten i al almindelighed, der ikke er sikret via Grundloven, og det mener jeg ikke, det danske samfund kan leve med, siger Povl Blak Bojer i en pressemeddelelse fra Bæredygtigt Landbrug.

Bæredygtigt Landbrug står side om side med Povl Blak Bojer i retten, og direktør i foreningen Bjarne Nigaard håber, at anklagemyndigheden efter tre aflysninger af sagen nu er klar til at lade en dommer afgøre, hvorvidt randzonerne har en berettigelse efter dansk lov:

- Vi ser frem til, at sagen nu endelig kommer i retten. Hvis altså ikke anklagemyndigheden trækker den tilbage for fjerde gang, inden vi når frem til 11. december. Hele det cirkusprægede forløb med indførelsen af en lov, der var så vanskelig at forstå, at ministeren måtte indføre fjumreår, så forkert, at EU ikke ville godkende den og udbetale støtte til kompensation, så umulig at administrere, at selv embedsværket måtte give op og lave loven om, og så svær at tolke, at anklagemyndigheden har haft behov for adskillige tænkepauser, understreger i sig selv, hvor absurd det er, at man vil forsøge at dømme en landmand for ikke at have fulgt en så håbløs lov.

Læs også