DF: Udenlandsk arbejdskraft i landbruget er problematisk

Udviklingen skal vendes, så der skabes flere arbejdspladser for danskere i landbruget, mener Dansk Folkeparti

Venstre har bebudet, at hvis regeringsfarven efter næste valg er blå, vil det betyde en ny vækstpolitik for fødevareerhvervet. Dansk Folkeparti melder nu ud, at partiet gerne bidrager til at styrke væksten – men man stiller også krav til erhvervet. Det skriver Altinget.dk.

Ifølge fødevare- og landbrugsordfører René Christensen (DF) skal fødevareklyngen også være med til at bære den del af ansvaret, der hedder et velfungerende arbejdsmarked i Danmark. Han finder antallet af udenlandske ansatte i dansk landbrug problematisk.

- Vi skal se, hvordan vi kan få den udvikling vendt, så det også giver et øget antal danske arbejdspladser, når vi får en øget produktion i klyngen. Jeg mener, vi bør have en kraftigere og mere formel diskussion med erhvervet om, at en stor del af en potentiel vækst ikke udmønter sig i udenlandsk arbejdskraft, siger René Christensen til Altinget.dk.

Han mener blandt andet, at erhvervet bør samarbejde mere med kommuner, jobcentre og uddannelsesinstitutioner for at trække flere danskere ind i erhvervet. Hos Dansk Folkeparti opfordrer man også landmænd til i højere grad at kontakte jobcentre i stedet for vikarbureauer.Læs også