EU afsætter næsten 12 milliarder euro til transport

Medlemslandene bør gribe mulighed for at tilbyde virksomheder og borgere bedre transportforbindelser, lyder det fra Kommissionen

Europa-Kommissionen opfordrer torsdag medlemslandene til at komme med forslag til projekter i milliardklassen.

I hvert fald har EU afsat 11,9 milliarder euro, der skal bruges til at forbedre Europas transportforbindelser – blandt andet mellem Skandinavien og Sydeuropa. Det er det største enkeltbeløb, der nogensinde er blevet øremærket til transportinfrastruktur.

- Transport er af fundamental betydning for en effektiv europæisk økonomi, så det er vigtigere end nogensinde at investere i transportforbindelser for at sætte gang i den økonomiske genopretning, siger Kommissionens næstformand, Siim Kallas, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vækst og velstand når ikke de områder i Europa, der ikke har gode transportforbindelser. Medlemsstaterne bør gribe denne mulighed for at ansøge om midler til at blive bedre forbundet, mere konkurrencedygtige og tilbyde bedre og hurtigere rejser for borger og virksomheder.

Medlemslandene kan frem til den 26. februar næste år fremsende deres bud på, hvad de knap 12 milliarder euro skal bruges til.

Læs også