Tusindvis tester nye grønne EU-krav

Mange undersøger, om deres landbrug overholder de nye grønne krav i 2015, oplyser NaturErhvervstyrelsen.

Mere end 3.000 gange er der nu klikket ind på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside for at se, om en landbrugsbedrift kan leve op til de nye grønne krav om miljøfokusområder (MFO) og flere afgrødekategorier.   Det meddeler NaturErhvervstyrelsen.

På NaturErhvervstyrelsens hjemmeside kan landmænd via en særlig beregner få et førstehåndsindtryk af, om deres bedrift allerede nu lever op til de nye grønne krav i EU’s landbrugsreform.

- Det er glædeligt, at mange landmænd og konsulenter viser så stor interesse for at sætte sig ind i de nye regler. Selv om de først gælder fra 2015, har det stor betydning for den enkelte landmand, hvad der sås her i efteråret, siger enhedschef Lotte Dige Toft fra NaturErhvervstyrelsen.   


1. august kom NaturErhvervstyrelsens foreløbige vejledning om direkte arealstøtte 2015. I de kommende måneder rejser et special-team fra NaturErhvervstyrelsen rundt i Danmark hos lokale landboforeninger og konsulenthuse og fortæller om de vigtigste punkter i reformen og tager indtryk med hjem, inden den endelige vejledning udkommer til januar, hvor reformen træder i kræft.

LINK: Sådan tester du bedriften

Læs også