Kapitalfond køber juletræsproducent

Svenske Adelis har købt majoritetspost i Green Team Group.

Den svenske kapitalfond Adelis indtræder som majoritetsaktionær i Green Team Group A/S. Den købte virksomhed, der har hovedsæde i Sdr. Omme, er en af Europas førende producenter og leverandører af juletræsplanter, juletræer og dekorationer med egenproduktion på cirka 3.600 hektar i Danmark, Polen, Skotland og Frankrig.

Green Team Group nåede i 2013 en omsætning på 247 millioner kroner samt et resultat af primær drift (EBIT) på 152 millioner kroner.

Med Adelis som majoritetsaktionær får Green Team Group adgang til et trecifret millionbeløb i ekspansionskapital, oplyser parterne. Det betyder, pointeres det videre, at koncernen kan realisere en målsætning om at mere end fordoble afsætningen af juletræer frem mod 2020 ved at styrke relationerne til detailhandelen og udvide i Østeuropa.

Ny CEO

I forbindelse med ændringen i ejerkredsen gennemføres et generationsskifte i ledelsen, hvor kommerciel direktør (CCO), Hans Schultz, tiltræder som CEO, mens nuværende CEO, Peder Østbjerg, fortsætter som bestyrelsesmedlem og medejer.

Endvidere tiltræder Mads Vemmelund som CFO. Alle øvrige partnere og aktionærer fortsætter som medejere af det fælles holdingselskab, Green Team Group.

- Vores strategi har skabt gode resultater i de senere år, hvor vi har formået at løfte afsætningen og etablere en stærk position i den europæiske detailhandel og på de vigtige vækstmarkeder i Østeuropa og Rusland.


Læs også