BL: Nogen snyder på randzonevægten

Bæredygtigt Landbrug vil have NaturErhvervstyrelsen til at dokumentere beregningerne randzonearealet

NaturErhvervstyrelsen har torsdag bekendtgjort, at den nye randzonelov, der træder i kraft fredag, blandt andet involverer en reduktion af randzonebredden fra ti til ni meter.

Hos Bæredygtigt Landbrug (BL) mener man imidlertid, at de nye regler ”rammer helt uden for skiven”. Formand Flemming Fuglede Jørgensen efterlyser derfor beregninger for, hvordan NaturErhverstyrelsen er nået frem til et randzoneareal på 25.000 hektar.

- Folketinget besluttede i foråret i en stemmeaftale, at det nye randzoneareal skulle være på 25.000 hektar. Det var derfor spændende, hvordan NaturErhvervstyrelsen kunne leve op til det. Hos Bæredygtigt Landbrug er vi sikre på, at den opgave har de heller ikke løst med den nuværende lov om ni meter randzoner, lyder det i en kommentar fra Flemming Fuglede Jørgensen.

Han peger på, at man i BL er af den opfattelse, at arealet – med baggrund i de fastlagte kriterier, der danner grundlag for randzoneloven – er på mindst 40.000 hektar.

- Vi mener, at der er nogen, som ”snyder på vægten” og laver planer om mere ”natur” uden om det parlamentariske system. Det burde få konsekvens for de ansvarlige.

I BL ser man nu frem til, at NaturErhvervstyrelsen dokumenterer beregningerne.

Læs også